Banner 980x90

Jelgavas novada Zaļeniekos par 168 091 eiro uzbūvēta kapliča

Rīga, 18.sept., LETA. Zaļenieku evaņģēliski luteriskās baznīcas kapos šoruden noslēgušies kapličas būvniecības un teritorijas labiekārtošanas darbi, kas kopumā izmaksājuši 168 091 eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Būvdarbus objektā pēc arhitektes Aijas Ziemeļnieces izstrādā būvprojekta veica uzņēmums SIA "Telms". Jaunuzbūvētās kapličas apjoms ir teju 120 kvadrātmetri. Būves plānojumā iekļauta atvadu zāle, palīgtelpa kapu inventāra novietnei un noliktava. Kapliča ir izbūvēta tieši iepretim baznīcai, lai kompozicionāli tās abas atrastos uz vienas ass. Tāpat pie kapličas izveidota arī autostāvvieta un veikta teritorijas apzaļumošana, proti, no baznīcas līdz kapličai izveidota liepu aleja.

Būvdarbu kopējās izmaksas ir 168 091 eiro.

"Zaļenieku baznīcas kapi ir sabiedriski nozīmīga vieta, kapos ik gadu notiek luterāņu kapu svētki, tiek rīkoti svecīšu vakari un atceres pasākumi. Kopā Zaļenieku pagasta teritorijā ir trīs kapsētas, bet kapličas līdz šim nebija, līdz ar to cilvēki tika izvadīti no kapličas Tērvetē," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Jau vēstīts, ka kapličas celtniecība pašvaldības investīciju plānā bija iekļauta jau vairākus gadus, bet, izvērtējot 2017.gada veicamos darbus un esošās finanses, būvniecība sākta pērnruden.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)