Banner 980x90

Jelgavas novadā vienu miljonu eiro plānots ieguldīt astoņu atpūtas un sporta laukumu sakārtošanā

Rīga, 16.apr., LETA. Saņemot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu, Jelgavas novada pašvaldība vēlas īstenot astoņu atpūtas un sporta laukumu sakārtošanu, kas kopumā varētu izmaksāt 1 026 294 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jelgavas novada domes ārkārtas sēdē izskatījusi lēmumprojektus par pašvaldības dalību izsludinātajā atbalsta saņemšanas konkursā, atbalstot ieceri programmā pieteikt astoņus projektus.

Projekta pieteikums "Sporta laukuma labiekārtošana Zaļenieku ciemā pie Zaļenieku pamatskolas" paredz veikt teritorijas apzaļumošanu, ierīkojot zālienu, demontēt novecojušo skrejceļa grants segumu, ceļu apmales, skrejceļa un tāllēkšanas bedres skrejceļa segumu, tā vietā ieklājot jaunu, speciālu skrejceļu segumu, kas tiks marķēts atbilstoši prasībām. Arī pašu tāllēkšanas bedri plānots veidot jaunu. Projekta pieteikums paredz, ka darbiem būs nepieciešams finansējums 102 739 eiro apmērā, ko attiecināmajās izmaksās veido ELFLA līdzfinansējums 26 856 eiro un pašvaldības līdzfinansējums 75 883 eiro.

Savukārt projekta pieteikums "Sporta laukuma sakārtošana Svētes ciemā pie Svētes pamatskolas" paredz labiekārtot sporta laukumu, demontējot esošo skrejceļa grants iesegumu un tā vietā ieklājot speciālu skrejceļiem paredzētu segumu uz šķembu pamatnes. Skrejceliņam būs nepieciešama marķēšana, laukumā izveidos tāllēkšanas bedri un veiks laukuma apzaļumošanu. Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs ir 83 312 eiro, no tiem attiecināmās izmaksas veido ELFLA līdzfinansējumu 24 894 eiro apmērā un pašvaldības līdzfinansējums 59 226 EUR apmērā.

Projekta "Teritorijas labiekārtošana pie Jelgavas novada Bērnu un jauniešu izglītības un iniciatīvu centra (Eleja)" izmaksas aplēstas 86 106 eiro apmērā. Iecere paredz āra vingrošanas un bērnu rotaļu laukumā ieklāt monolītu gumijotu segumu, uzstādīt jaunus āra trenažierus un bērnu rotaļu iekārtas ar lietošanas instrukciju stendiem. Teritorijā plānoti apzaļumošanas darbi, ierīkojot zālienu, izvietojot soliņus, atkritumu konteinerus un velosipēdu novietni. Vēl projekta rezultātā tiks izbūvēts estrādes skatuves laukums un veikta margu izgatavošana un uzstādīšana.

Pašvaldība vēlas īstenot arī projektu "Aktīvās atpūtas laukuma izveide Bērvircavas ciemā". Ieplānots āra vingrošanas un bērnu rotaļu laukumā ieklāt monolītu gumijotu segumu, izvietot jaunus āra trenažierus un izveidot multifunkcionālu bērnu rotaļu laukumu ar bērnu atrakciju kompleksu - šūpolēm, slīdkalniņu, kāpšanas sienu. Projektā iecerēts īstenot jauniešu ieceri - izveidot skeitparku. Skeitparkā tiks izgatavota un uzstādīta īpaša rampa, triku kalniņš, divu slīpumu pusrampa, slaids un slīpums ar margu. Papildus teritoriju plānots apzaļumot, ierīkojot zālienu, kā arī izvietojot soliņus un izveidojot velosipēdu novietni. Šī projekta nepieciešamais finansējuma apmērs ir 45 274 eiro, no šīs summas ELFLA līdzfinansējums varētu tikt saņemts 13 089 apmērā eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums būtu 32 186 eiro.

Iecerēta arī atpūtas vietas labiekārtošana Ziedkalnes ciemā Vilces pagastā, kas varētu izmaksāt 68 063 eiro. Projekts paredz atpūtas vietas ierīkošanas procesā demontēt bojāto sporta un rotaļu iekārtas, uzstādot jaunus āra trenažierus, vingrošanas laukumā ieklājot monolītu gumijotu segumu, ierīkojot pludmales volejbola laukumus, ieklājot laukumu ar bruģakmens segumu strītbola vajadzībām un ierīkojot futbola laukumu ar vārtiem. Atbilstoši plānoto sporta aktivitāšu vajadzībām teritorijā tiks ierīkots arī 2,6 metrus augsts žogs, teritoriju apzaļumos, izvietos jaunus soliņus un velosipēdu novietni.

Projekta pieteikums "Apgaismojuma ierīkošana Lielplatones pagasta Sidrabes ciemā (Dārziņu iela, Sidrabes parks)" paredz Dārziņu ielā izbūvēt apgaismojumu 1,32 kilometru garumā, izvietojot aptuveni 38 apgaismojuma stabus, savukārt Sidrabes parka teritorijā izbūvēt apgaismojumu 500 metru garumā, izvietojot aptuveni 13 apgaismojuma stabus ar iespēju brīvdabas pasākumu laikā pieslēgt elektroierīces. Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs ir 81 675 eiro, no tā ELFLA līdzfinansējums ir 23 757 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums 57 918 eiro.

Atbalsta saņemšanai iesniegts arī projekts "Brīvdabas vietas izveide pasākumu un svētku svinēšanai Platones ciemā". 63 025 eiro vērtais projekts paredz brīvdabas estrādes būvniecību. Ēka tiks būvēta uz monolīta dzelzsbetona lentveida un stabveida pamatiem, tāpat tiks armēts vieglbetona bloku mūris ar koka dekoratīvo apdari no ārpuses.

Tāpat pašvaldība cer, ka projekts "Sporta laukuma labiekārtošana Staļģenes ciemā" attīstīs veselības, sporta un citu saistītu aktivitāšu iespējamību Staļģenes ciemā, īpaši Staļģenes vidusskolā un tās pirmsskolas grupās, kur laukumu ikdienā izmantos ap 300 audzēkņu. Modernizējot sporta laukumu, būs iespējams organizēt vietējo skolu jauniešu, starpnovadu turnīrus un sacensības vieglatlētikā, hokejā, futbolā, volejbolā un basketbolā, skaidroja pašvaldībā. Laukuma mākslīgais segums būs piemērots tam, lai ziemā to pārvērstu par slidotavu, izveidojot vienīgo publisko slidotavu Jelgavas novada iedzīvotājiem. Papildus tiks sakārtota meliorācija, izbūvējot sistēmu lietusūdeņu novadīšanai no stadiona, kā arī teritorijā tiks izbūvēts apgaismojums pie daudzfunkcionālās manēžas, kur ziemas periodā norisināsies slidošana. Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs ir 496 100 eiro, no šīs summas ELFLA līdzfinansējums 27 000 eiro, pašvaldības līdzfinansējums 469 100 eiro.

Visu projektu īstenošanai nepieciešamo līdzfinansējumu paredzēts nodrošināt, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)