Banner 980x90

Jelgavas novadā testa režīmā izmēģina aplikāciju ziņošanai par veicamajiem darbiem un risināmām problēmām

Jelgava, 20.okt., LETA. Jelgavas novadā testa režīmā darbojas mobilā aplikācija "Mobio", ar kuras palīdzību iedzīvotāji var pašvaldībai pieteikt pagastos risināmās problēmas vai veicamos darbus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Izmantojot šo aplikāciju, iedzīvotāji aicināti ziņot par dažādām aktuālām lietām, piemēram, par izdegušu laternas spuldzi uz pašvaldības ceļa, nelegālu atkritumu izgāztuvi, smēķējošu nepilngadīgo personu pulciņu. Pašvaldības atbildīgie dienesti, saņemot ziņu caur mobilo aplikāciju, varēs reaģēt atkarībā no situācijas, solīja pašvaldībā.

"Moderno tehnoloģiju laikmetā arvien vairāk jādomā, kā līdzatbildību par apkārtējo vidi uzņemties katram cilvēkam. Un arī pašvaldībai šis rīks palīdzētu tieši un aktīvi sazināties ar saviem iedzīvotājiem. Vienīgais lūgums: apzināties, ka ir problēmas, kas nevar tikt atrisinātas uzreiz," pauda novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša aģentūrai LETA skaidroja, ka aplikācijas pielāgošanu pašvaldības darbam un tehnisko uzturēšanu nodrošina SIA "Mobio". Aplikācija līdz gada nogalei pašvaldībā strādā testa režīmā, tādēļ par sistēmas izmantošanu ikmēneša maksa netiek piemērota.

Ja aplikācija iedzīvotāju vidū radīs atsaucību un pašvaldība konstatēs, ka šāda veida saziņa palīdz operatīvāk risināt konkrētas problēmsituācijas, tad no jaunā gadā iecerēts aplikāciju turpināt izmantot. Testa režīmam beidzoties, sistēmas izmantošanas maksa mēnesī būtu 100 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)