Banner 980x90

Jelgavas novadā plānota divu izglītības iestāžu statusa maiņa

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv

Jelgavas novada dome, izsverot izglītības iestāžu optimizāciju kontekstā gan ar saimnieciski izdevīgāku pārvaldību, gan skolēnu skaita prognozēm tuvākajos gados, trešdien, 17.februārī, apvienotajā komiteju sēdē izskatīja lēmumprojektu par divu Jelgavas novada izglītības iestāžu reorganizāciju - vidusskolas programmas slēgšanu Līvbērzes vidusskolā un pamatizglītības programmas slēgšanu Svētes pamatskolas Glūdas filiālē.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas novada pašvaldībā, līdz ar 2017.gada 1.septembri Līvbērzes līdzšinējā vidusskola iemantos Līvbērzes pamatskolas statusu, bet Svētes pamatskolas Glūdas filiālē jau ar 2016.gada septembri paliks tikai pirmsskolas apmācība.

Lēmumprojekts ar 16 balsīm par un vienu pret tiek virzīts izskatīšanai domē, un tas izriet kā loģisks secinājums, ņemot vērā faktus par pašreizējo skolēnu skaitu. Attiecībā uz Līvbērzes vidusskolu - jau šajā mācību gadā Līvbērzes mācību iestādē skolēni 10.klasē netika uzņemti. Pašreizējā 9.klasē mācās pieci skolēni, 8.klasē – 10 skolēni, bet 7.klasē – 11 skolēni, taču, ņemot vērā, ka ne visi pamatskolas beidzēji turpina mācības vidusskolā, nav sagaidāms, ka izglītības iestāde varēs īstenot MK noteikumus attiecībā uz minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klasē (10 audzēkņi) vai minimālo skolēnu kopskaitu vidusskolā (27 skolēni). Attiecīgi Jelgavas novada dome lēmusi, ka, noslēdzot vidusskolas kursu, pēdējai 12.klasei to absolvējot 2017.gada vasarā, Līvbērzes vidusskola kļūs par pamatskolu.

Šai mācību iestādei vidusskolas statuss tika piešķirts līdz ar 2001.gada septembri – tātad izglītības iestāde ar vidusskolas statusu būs piedzīvojusi 16 gadus. Pašlaik Līvbērzes vidusskolai ir licencētas piecas izglītības programmas – pirmsskolas, pamatizglītības, pamatizglītības pedagoģiskās korekcijas, speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem un vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programma. Kopumā izglītības iestādē pašlaik mācās 206 skolēni, no kuriem 69 ir pirmsskolas audzēkņi.

Arī attiecībā uz Svētes pamatskolas Glūdas filiāles reorganizēšanu izšķirošais iemesls ir skolēnu skaits. Pašlaik pamatizglītības programmu tur apgūst 14 skolēni divās apvienotajās klasēs, arī nākamais mācību gads prognozējams ar 13 audzēkņiem dažāda vecuma grupās, līdz ar to skola jau aptaujājusi visus esošos skolēnu vecākus par provizoriski izvēlēto izglītības iestādi nākamajā mācību gadā. Daži no skolēniem varētu pāriet uz Zaļenieku komerciālo un amatniecības vidusskolu, daļa uz Svētes pamatskolu, viens – uz Jelgavas pilsētas 4.sākumskolu. Saskaņā ar domes lēmumprojektu Svētes pamatskolas Glūdas filiāle tiks pievienota Glūdas pagasta pirmsskolas izglītības iestādei "Taurenītis", bet fiziski savu atrašanās vietu nemainīs.

Jau minēts, ka Jelgavas novada pašvaldība, sekojot Izglītības un Zinātnes ministrijas uzstādījumiem attiecībā uz izglītības iestāžu optimizāciju, atkārtoti izvērtē visu novada izglītības iestāžu attīstības perspektīvas. Pērnā gada nogalē Jelgavas novada dome lēma par Elejas vidusskolas Lielplatones filiāles pievienošanu Elejas pirmsskolas izglītības iestādei "Kamenīte". Tiesa gan, arī šis lēmums traktējams vairāk kā juridisku nianšu sakārtošana, jo pirmsskolas grupas tāpat kā līdz šim turpinās darboties turpat Lielplatones muižas ēkā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa uzsver, ka arī pie citu izglītības iestāžu programmu pastāvēšanas izvērtējuma nāksies atgriezties jau tuvākajā nākotnē, ņemot vērā gan IZM uzstādījumus, gan pedagogu algu modeļa ieviešanas perspektīvas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)