Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība veselības apdrošināšanu pirks arī nepilnas slodzes darbiniekiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jelgavas novada domes deputāti šonedēļ atbalstīja ieceri turpmāk apdrošināt arī to darbinieku veselību, kuriem savā darbavietā neveidojas pilnas darba slodzes, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša. Lielākā daļa no tiem ir pedagogi un skolotāju palīgi.

Likumdošanā paredzēto veselības apdrošināšanu Jelgavas novada pašvaldība ieviesa 2014.gadā, to piešķirot ne vien pašvaldības darbiniekiem, bet arī skolu pedagogiem, skolotāju palīgiem un citiem speciālistiem. Noslēdzoties iepirkuma procedūrai, līgums toreiz uz diviem gadiem tika slēgts ar apdrošināšanas firmu "Baltikums". Pašlaik, beidzoties līguma saistībām ar esošo kompāniju, tiks izsludināts jauns iepirkums.

Tagad darbinieku veselības apdrošināšanas nolikumā tiks iestrādātas vairākas būtiskas izmaiņas. Veselības apdrošināšanu varēs saņemt tie pašvaldības iestāžu darbinieki, kuri attiecīgā gada 1.novembrī nodarbināti pašvaldības iestādēs ne mazāk par vienu gadu un kuri darba attiecībās kopumā, saskaitot likmes visās Jelgavas novada pašvaldības iestādēs, strādā vismaz pusi darba slodzes.

"Līdz šim kārtība noteica, ka, lai darbinieks saņemtu veselības apdrošināšanu, tam pašvaldības iestādē bija jānostrādā pilni divi gadi. Esam pārliecinājušies, ka darbinieks var sevi pierādīt arī viena gada laikā. Šis sociālais garantijas veids ir labs motivācijas līdzeklis, kuru darbinieki parasti novērtē, tāpēc plānojam veikt izmaiņas, lai to saņemtu plašāks darbinieku loks. Būtiskas izmaiņas ieviestas arī attiecībā uz darba slodžu skaitu, kas ļaus mums apdrošināt arī tos pašvaldības darbiniekus, kuriem savā darbavietā neveidojas pilnas darba slodzes. Piemēram, pirmsskolas pedagogu darba slodze ir atkarīga no pirmsskolas grupu darba laika," atklāja Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Savukārt tiem darbiniekiem, kuri uz attiecīgā gada 1.novembri nodarbināti pašvaldības iestādēs ne mazāk par vienu gadu un darba attiecībās kopumā strādā mazāk par 0,5 darba likmēm un izteiks vēlmi iegādāties veselības apdrošināšanas polisi, pašvaldība segs pusi no apdrošināšanas maksas.

Tāpat kā līdz šim, jaunās apdrošināšanas polises plānots iegādāties trīs cenu kategorijās atbilstoši darbinieku mēnešalgu grupu gradācijai - līdz 213, 170 un 130 eiro. Apdrošināšanas polise vērtībā līdz 213 eiro ir pašvaldības vadībai, izglītības iestāžu direktoriem, viņu vietniekiem un citu iestāžu vadītājiem. Apdrošināšanas polise vērtībā līdz 170 eiro aptver lielāko daļu pašvaldības speciālistu un izglītības iestāžu pedagogus, savukārt trešajā grupā ietilpst dažāda veida tehniskie darbinieki.

Līdz šim Jelgavas novada pašvaldībā bija apdrošināti ap 1000 darbinieku, savukārt pēc jaunajām izmaiņām apdrošināšanas polisi saņems vēl 250 darbinieki, kas papildus no budžeta līdzekļiem prasīs 32 865 eiro, tādējādi kopējā summa, ko pašvaldība atvēl darbinieku veselības apdrošināšanai, sasniegs 188 107 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)