Banner 980x90

Jelgavas novadā pašvaldība skolēniem līdz 9.klasei nodrošinās līdzmaksājumu par pusdienām

Jelgava, 8.sept., LETA. Ar 1.oktobri no Jelgavas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem daļēji tiks segti ēdināšanas izdevumi visiem novada pirmsskolas un pamatskolas audzēkņiem, lai bērnu vecākiem kompensētu izdevumu kāpumu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pašvaldība nodrošinās līdzmaksājumu, katram pirmsskolas un pamatskolas skolēnam sedzot 0,5 eiro no kopējām pusdienu izmaksām.

"Līdz ar pārtikas cenu kāpumu nav iespējams ēdināšanas pakalpojumu nodrošināt un saglabāt tādā pat līmenī, kā pirms trīs gadiem apstiprinātajā iepirkuma rezultātā. Izvērtējot statistikas datus un sadarbības iespējas ar ēdināšanas uzņēmumiem, Izglītības pārvalde pārskatījusi nosacījumus ēdināšanas pakalpojuma nodrošinājumam novada izglītības iestādēs, akceptējot daļēju sniegtā pakalpojuma sadārdzinājumu. Taču, lai jaunais mācību gads ģimenes nepārsteigtu ar strauju ēdināšanas izmaksu kāpumu, pašvaldība lēma par daļēju līdzfinansējuma nodrošināšanu - vēlamies, lai cenu kāpums būtu pēc iespējas mazāk sāpīgs," skaidroja Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Līdz šim vidēji pusdienas skolēnam izmaksāja ap 1,42 eiro, bet līdz ar ēdināšanas maksas pieaugumu no 1.oktobra pusdienu cena pakāpsies līdz 1,70 eiro. Taču, ņemot vērā pašvaldības līdzmaksājumu, skolēnam maksa par pusdienām varētu kļūt mazāka - 1,20 eiro.

Jauno noteikto cenu - 1,70 eiro - pilnā apmērā pašvaldība kompensēs arī tām skolēnu grupām, kuras līdz šim jau saņēma brīvpusdienas. Tas attiecas uz piecgadīgiem un sešgadīgiem audzēkņiem, trūcīgo ģimeņu, kā arī audžuģimenēs un aizbildnībā augošiem bērniem. Līdzfinansējuma daļa attieksies arī uz 1.-4.klašu skolēniem, kam pusdienas nodrošina valsts 1,42 eiro apmērā. Lai mazo klašu skolēniem saglabātos pilnībā apmaksāta ēdināšana, pašvaldība līdzfinansēs vecākiem starpību 28 centu apmērā.

Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vecākiem jāapzinās, ka, neskatoties uz pusdienu kompensāciju, par pārdesmit centiem pieaugs brokastu vai launaga izmaksas.

Pašvaldībā uzsver, ka, visticamāk, jaunās pusdienu cenas, kas stāsies spēkā no oktobra, nemainīgas paliks tikai līdz gada beigām. Līdz ar nākamā gada sākumu jārēķinās, ka cenas atkal pieaugs, ņemot vērā valstī noteikto minimālās darba algas kāpumu, kas savukārt radīs ietekmi atkal uz produktu cenām.

Jelgavas novada pašvaldība ēdināšanas izmaksu kompensācijai kopumā līdz 2017.gada beigām atvēlējusi 60 000 eiro jeb 20 000 eiro katru mēnesi, paredzot šādu sadali uz 2900 audzēkņiem. Savukārt to, cik skolēnu ēdināšana varētu izmaksāt nākamajā gadā un kāds līdzmaksājuma apjoms paredzams 2018.gadā, pašvaldība vērtēs līdz ar nākamā gada budžeta izstrādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)