Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība konkursā piedāvā telpas biznesa idejas īstenošanai

Rīga, 8.maijs, LETA. Jelgavas novada pašvaldība izsludinājusi konkursu "Piepildi telpu ar ideju", kura uzvarētājam biznesa idejas īstenošanai būs pieejamas telpas Jelgavas centrā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Aizstāvot savu biznesa ieceri, uzvara konkursā sniegs iespēju uzvarētājam slēgt nomas līgumu par telpu izmantošanu Jelgavas centrā. Konkursa pieteikšanās termiņš no 2019. gada 2. maija līdz 9. augustam.

"Konkurss "Piepildi telpu ar ideju" ir jauns sadarbības virziens, kas piedāvā novadniekiem iespēju sākt vai turpināt savas biznesa idejas realizāciju skaistās telpās pašā Jelgavas pilsētas sirdī. Līdz šim telpas kalpoja par mājražotāju produkcijas tirdzniecības zāli, bet šobrīd tām ir laiks atplaukt jaunās krāsās un noskaņās. Konkursa norises gaitā vēlamies iepazīt lielas un mazas idejas, kas organiski spētu iedzīvoties jaunajā mājvietā, ilgtermiņā piepildot telpas ar cilvēkiem un sabiedrisku iesaisti," pauda Jelgavas novada pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta Attīstības nodaļas vadītāja Ilze Matusa.

Konkurss "Piepildi telpu ar ideju" norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā savas biznesa idejas konkursam varēs iesniegt fiziskas personas, Jelgavas novadā deklarēti iedzīvotāji, kuri nodibinājuši un reģistrējuši komercreģistrā komersantu un komercdarbību vai reģistrējuši un sākuši saimniecisko darbību, kā arī uzņēmumi, kas reģistrēti Uzņēmuma reģistrā. Pašvaldība prioritāri sagaida arī tādu uzņēmumu pieteikumus, kas saskaņā ar Sociālā uzņēmuma likumu sākuši sociālo uzņēmējdarbību. Viena fiziska persona vai uzņēmums drīkst iesniegt vienu biznesa idejas pieteikumu.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti, kuru iesniegtie pieteikumi atbilst nolikuma prasībām, tiks aicināti klātienē prezentēt savu biznesa ideju konkursa vērtēšanas komisijai. Nosakot uzvarētāju, žūrijas vērtēs biznesa idejas oriģinalitāti, biznesa plāna saturu un kvalitāti, pašieguldījumu projekta īstenošanā, piedāvātā produkta vai pakalpojuma izaugsmes iespējas, cenu politiku, tehnoloģiskos risinājumus, novitāti, kā arī analizēs plānoto finanšu stāvokli, piemēram, ieņēmumu ticamību un izmaksu sabalansētību.

Saskaņā ar nolikumu, konkursa uzvarētājam būs pienākums realizēt savu biznesa ieceri sešu mēnešu laikā no nomas līguma noslēgšanas dienas, nodrošinot sekmīgu uzņēmuma darbību vismaz piecus gadus no līguma noslēgšanas brīža.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)