Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība atsakās no projektiem, kuriem nav saņemti 5,9 miljoni eiro aizņēmumi

Rīga, 25.jūl., LETA. Jelgavas novada pašvaldība, pārskatot budžeta iespējas, atteikusies no vairākiem projektiem, kuru īstenošanai bija paredzēti 5,9 miljonu aizņēmumi, ko nav iespējams saņemt, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Aizvadītajā domes ārkārtas sēdē deputāti lēma ņemt aizņēmumu 1 486 927 eiro apmērā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstītajam projektam grants ceļu rekonstrukcijai Sesavā, Līvbērzē un Kalnciemā. Pašvaldība no pieciem ELFLA apstiprinātajiem ceļa posmiem rekonstruēs trīs - Līvbērzes pagasta ceļa "Bāči-Jānīšu karjeras Nr.32", Sesavas pagasta ceļa "Mednieki-Dravnieki Nr.8" pārbūvi un Kalnciema pagasta ceļa "Purmaļu ceļš Nr.32" pārbūvi. Projekta kopējās izmaksas ir 1,67 miljoni eiro, un pašvaldībai attiecināmajām izmaksām nepieciešams 1 486 927 eiro kā priekšfinansējums.

"Attiecībā uz minētajiem grants ceļu rekonstrukcijas projektiem, pašvaldība nospraudusi mērķi šajā gadā īstenot no pieciem ceļiem vismaz trīs, nepieciešamības gadījumā kā priekšfinansējumu Valsts kases aizņēmuma vietā ieguldot budžeta līdzekļus. Saprotot, ka pašvaldības grants ceļu rekonstrukcijas projekti ir prioritāri, turklāt Eiropas Savienības (ES) finansējuma piesaiste šiem darbiem nevar tikt vienkārši iesaldēta," skaidroja pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Taču vienlaikus pašvaldība veic budžeta grozījumus, atsakoties no vairākiem investīciju projektiem, kas paredzēja ņemt aizņēmumu kopumā par 5,9 miljoniem eiro.

"Neesam vienīgā pašvaldība, kas pašlaik ir ķīlnieku lomā valdības lēmumu dēļ - apdraudēta ir ES finansējuma piesaiste, projektu realizācija, pabeigtās iepirkumu procedūras, kam jāaizsāk reāli būvdarbi, taču rinda uz aizņēmumiem Valsts kasē nekust," apgalvoja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldība savu nostāju rakstiski ir paudusi vēstulēs Ministru prezidentam, Finanšu ministrijai, Zemkopības un Labklājības ministrijām, sarunas notikušas arī Lauku atbalsta dienestā un citur.

Situācija ar aizņēmumiem pašvaldībai likusi atteikties no Būriņu tilta Līvbērzē rekonstrukcijas pirmās kārtas īstenošanas, datortehnikas iegādes izglītības iestādēm, Sesavas pamatskolas rotaļu laukuma un žoga izbūves, Elejas vidusskolas teritorijas labiekārtošanas, Kalnciema pagasta vidusskolas telpu atjaunošanas un teritorijas labiekārtošana, Vilces muižas kompleksa kultūrvēstures projekta, Staļģenes vidusskolas teritorijas labiekārtošanas un daudziem citiem darbiem. Visas šīs aktivitātes investīciju plānā tiek pārnestas uz turpmākiem gadiem atbilstoši finansēšanas iespējām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)