Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība: Apvienošana nemaina bērnudārza fizisko atrašanās vietu

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv

Gan sekojot Izglītības un Zinātnes ministrijas uzstādījumiem attiecībā uz izglītības iestāžu optimizāciju, gan izvērtējot prognozes attiecībā uz saimnieciski izdevīgāku pārvaldību, arī Jelgavas novada pašvaldība šajā gadā plāno pārskatīt visu novada izglītības iestāžu attīstības perspektīvas. Pērnā gada nogalē Jelgavas novada dome lēma par Elejas vidusskolas Lielplatones filiāles likvidēšanu, to pievienojot Elejas pirmsskolas izglītības iestādei "Kamenīte".

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone, lai gan šis lēmums norāda uz struktūrvienības administratīvās un metodiskās pakļautības maiņu, nemainot bērnu fiziskās atrašanās vietu, ziņu virsraksti radījuši nepamatotu satraukumu Lielplatones iedzīvotājos.

Novada Izglītības pārvalde norāda, ka pirmsskolas grupas, kuras darbojas Lielplatones muižā, nav plānots slēgt vai pārcelt uz Eleju. Gluži pretēji – muižas telpās plānots tālāk attīstīt ģimenisku, dabai tuvu vidu, tā veicinot labvēlīgāku apstākļu nodrošināšanu bērnu attīstībai un izglītībai.

"Pirmsskolas grupas Lielplatones muižā nav plānots fiziski likvidēt, norit vienīgi  administrācijas optimizācija. Lielplatones filiālē kopš 2015. gada 1.septembra vairs netiek īstenotas pamatizglītības programmas. Tāpēc, izvērtējot pirmsskolas izglītības metodiskās vadības iespējas, nonācām pie secinājuma, ka kvalitatīvāk pirmsskolas darbu vadītu pirmsskolas izglītības speciālisti no Elejas PII " Kamenīte". Tādēļ arī norit šī vadības maiņa. Februāra pēdējā nedēļā bijām plānojuši aicināt vecākus uz iepazīšanās sanāksmi ar jauno vadītāju, par tikšanās laiku informējot vecākus paskaidrojošā vēstulē", stāsta Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Šobrīd Elejas vidusskolas Lielplatones filiālē tiek īstenota tikai pirmsskolas izglītības programma, kuru apgūst 31 bērns. Arī Lielplatones pagasta pārvaldes vadītāja Līga Rozenbaha norāda, ka Lielplatones filiāles bērni, kā arī bērnudārza darbinieki paliks savās vietās. Filiāle juridiski pāries pie pirmsskolas izglītības iestādes "Kamenīte", kam vadītāja ir Indra Buse. Šobrīd Lielplatones filiālē ir divas grupas, proti, piecgadnieku - sešgadnieku grupa un mazākie bērni no pusotra līdz četru gadu vecumam.  Iestādē tiek nodrošināta arī nakts grupa, kuru regulāri izmanto 8 bērni. Pēc 1. maija šīs pašas grupas - šie paši bērni un šie paši darbinieki paliek Lielplatones muižas telpās, bet jau kā "Kamenītes" audzēkņi", skaidro L. Rozenbaha.

Šobrīd Jelgavas novada pašvaldības izglītības pārvalde un Lielplatones pagasta pārvalde sadarbībā ar abām izglītības iestādēm atbilstoši normatīvo aktu prasībām strādā pie strukturālajām izmaiņām. Attiecīgi Lielplatones filiāles bērnu vecākiem tiks izsūtītas vēstules ar aicinājumu ierasties uz sapulci, kurā varēs iepazīties ar jauno vadību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)