Banner 980x90

Jelgavas novada opozīcijas deputātu lūgums veikt pārbaudi par Juridiskās nodaļas likvidēšanu pašvaldībā nonācis Ģenerālprokuratūrā

Rīga, 19.sept., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pārsūtījis ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram Jelgavas novada domes divu opozīcijas deputātu iesniegumu izvērtēt Juridiskās nodaļas likvidēšanu un privāto juristu algošanu pašvaldībā, liecina KNAB deputātiem sagatavotā atbilde.

Divi domes partijas "KPV LV" deputāti - Ralfs Nemiro un Aivars Geidāns - lūdza KNAB vērtēt, vai Jelgavas novada domes amatpersonas nav rīkojušās prettiesiski, 2010.gadā pieņemot lēmumu likvidēt pašvaldībā Juridisko nodaļu un tā vietā par visa veida juridisko pakalpojumu sniegšanu gan novada pašvaldībai, gan tās iestādēm un struktūrvienībām noslēdzot ārpakalpojuma līgumu ar SIA "Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs".

Izvērtējot pieejamo informāciju, birojs ģenerālprokuroram pārsūtījis vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespēju veikt pārbaudi, lai noskaidrotu, vai pašvaldības amatpersonu rīcībā, 2010.gadā pieņemot lēmumu likvidēt Juridisko nodaļu un nolemjot šo funkciju nodot privātpersonai, nav pārkāptas valsts tiesības un likumīgās intereses. Vēstule prokuratūrai nosūtīta, jo viena no prokuratūras funkcijām ir aizsargāt valsts tiesības un likumīgās intereses.

Vienlaikus KNAB skaidroja, ka pašvaldības amatpersonu darbībās, slēdzot līgumus un vienošanās ar juridisko pakalpojumu sniedzējiem, nav konstatētas interešu konflikta un valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanas pazīmes.

Jau vēstīts, ka Nemiro un Geidāns lūguši KNAB pārbaudīt iespējamo kriminālpārkāpumu domē, iespējams, fiktīvi nodarbinot "Lagzdiņa un Jēgera juridiskais biroja" juristus. Deputāti KNAB norāda, ka juridisko pakalpojumu sniedzējs saņem atlīdzību par pakalpojumu, kuru nesniedz.

Jelgavas novada pašvaldības informācija liecina, ka ar SIA "Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs" pašvaldība 2016.gadā uz trim gadiem noslēgusi līgumu par 286 848 eiro. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka iepirkums par juridisko pakalpojumu sniegšanu 2015. un 2016.gadā vairākkārt pārsūdzēts, taču pašvaldība kā iepirkuma uzvarētāju atzina savu iepriekšējo partneri.

SIA "Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs" īpašnieki ir Dzintars Lagzdiņš un Aldis Jēgeris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)