Banner 980x90

Jelgavas novadā norēķiniem autobusos skolēniem ieviestas e-kartes

Jelgava, 6.marts, LETA. Jelgavas novada skolēniem, kas ikdienā uz izglītības iestādēm nokļūst, izmantojot autobusa pārvadātāja "B-bus" pakalpojumus, ir nodrošināta iespēja autobusos norēķināties ar personalizētām e-kartēm, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Jauno sistēmu pašvaldība sāka īstenot gada sākumā, kad Valgundes un daļēji arī Vircavas, Elejas, Līvbērzes, Aizupes, Svētes, Sesavas, Vilces un Zaļenieku skolu audzēkņiem tika izsniegtas pirmās e-kartes. Pašvaldība jau ir apzinājusi visus novada skolēnus, uz kuriem jaunā kārtība attiecas, un kopā tie ir 380 bērni. Kreicberga-Kapša skaidroja, ka e-karšu sistēmu pašvaldība varēja ieviest, sadarbojoties ar pārvadātāju "B-bus", kas nodrošināja biļešu elektroniskās uzskaites sistēmas ieviešanu autobusos.

"Izvērtējot norēķinus ar e-karti pirmajos mēnešos, varam secināt, ka tā ir būtiska priekšrocība kā pasažieru pārvadātājam, tā arī pašvaldībai. Biļešu iegāde notiek elektroniski un pašvaldība dotāciju braucienu izmaksu kompensācijai var nodrošināt pēc detalizētas uzskaites. Savukārt vecāki kā būtiskāko priekšrocību min faktu, ka vairs nav jāraizējas par skaidras naudas uzticēšanu bērnam un mēnešbiļetes regulāru iegādi," klāstīja pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa, atzīstot, ka pašvaldība būtu ieinteresēta, ja elektronisko karšu sistēmu ieviestu arī citi autobusu pārvadātāji, jo novadā salīdzinoši daudz bērnu izmanto dažādus starppilsētu autobusu reisus.

Jelgavas novada pašvaldība ceļa izdevumus uz skolu un no skolas uz mājām atmaksā visiem novada skolēniem neatkarīgi no tā, kādu sabiedrisko transportu bērns izmanto.

"Līdz ar to skolēniem nākas krāt autobusa biļetes kā attaisnojošu dokumentu un mēneša beigās iesniegt pagastu pārvaldēs. Tas ir laikietilpīgs un nepraktisks process gan ģimenēm, gan pašvaldības darbiniekiem. Jaunā sistēma būtiski atvieglo darbu, darbiniekiem ievērojami mazāk jāpārskata čeki," skaidroja Avotiņa.

E-karte gatavota bez fotogrāfijas un tai nav nepieciešama atjaunošana, tā kalpo kā personu apliecinošs dokuments un ir derīga, kamēr vien konkrētais skolēns mācās kādā no novada izglītības iestādēm. Pašvaldība aprēķinājusi, ka jaunā kārtība būtiski ļauj ieekonomēt līdzekļus, jo mēnešbiļešu vietā tiek apmaksāti tikai skolēna reāli veiktie braucieni. Ar izsniegto e-karti skolēns dienā var veikt divus braucienus - no mājām līdz skolai un no skolas līdz mājām, bet neatbilstoši braucieni netiek apmaksāti.

Vienas skolēna e-kartes izgatavošanas izmaksas ir 5,14 eiro, kopā karšu ieviešanai pašvaldība atvēlējusi 10 600 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)