Banner 980x90

Jelgavas novadā ievieš 50 eiro izglītības pabalstu daudzbērnu ģimeņu bērniem

Jelgava, 28.apr., LETA. Par katru ģimenē augošo skolas vecuma bērnu Jelgavas novadā deklarētā daudzbērnu ģimene reizi gadā varēs saņemt 50 eiro pabalstu, lēmuši novada domes deputāti.

Pabalstu reizi gadā būs tiesības saņemt daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par katru bērnu, kas apmeklē vispārizglītojošās, profesionālās vai profesionālās ievirzes mācību iestādes klātienes apmācību programmās, pabalsts pienāksies 50 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pabalstu piešķirs ģimenei, kurā vismaz viena vecāka un vismaz trīs ģimenes apgādībā esošo bērnu deklarētā dzīvesvieta ir reģistrēta vienā adresē Jelgavas novadā.

Lēmums varētu skart aptuveni 750 bērnus, kas aug novada daudzbērnu ģimenēs, pašlaik pašvaldības budžetā pabalsta izmaksai paredzēti 37 500 eiro.

Pabalstam ģimenes varēs sākt pieteikties no 1.jūlija, aizpildot iesniegumu pašvaldības Sociālajā dienestā. Atbilstību pabalsta piešķiršanas kritērijiem Sociālais dienests izskatīs mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas, savukārt pabalsta izmaksa notiks desmit dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)