Banner 980x90

Jelgavas novada dome likvidē vienu priekšsēdētāja vietnieka amatu; Tračuma to saista ar nostāju pret Kalnciema rūpnīcu

Jelgavas novada dome šodien sešu deputātu rosinātā ārkārtas sēdē nolēma Aiju Tračumu ("Reģionu alianse") atbrīvot no priekšsēdētāja vietnieces amata sociālo, izglītības un kultūras jautājumu jomā, kā arī nolēma šo amatu likvidēt, neizvirzot jaunus kandidātus.

Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone aģentūru LETA informēja, ka Tračumu no priekšsēdētāja vietnieces amata atbrīvoja ar vienpadsmit balsīm "par" un sešām "pret". Pēc tam ar 13 balsu atbalstu tika pieņemts lēmumprojekts par šāda priekšsēdētāja vietnieka amata likvidēšanu vispār.

Ar parakstiem apliecinot ārkārtas domes sēdes rosināšanu, savu nostāju bija pauduši seši deputāti - Aigars Strupulis, Inta Savicka un Oskars Cīrulis no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), kā arī Edgars Turks, Ilze Vītola un Juris Lavenieks no "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS).

Lēmumprojekta sagatavotājs un iesniedzējs Strupulis savu nostāju pamatoja kā politiskās gribas izpausmi koalīcijas vidū redzēt politiski uzticamus un koalīcijas darba modelim atbilstošus deputātus, skaidroja Kaņepone.

Strupulis pauda, ka priekšsēdētāja vietniekam esot jābūt tādam, kas priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņu aizvietotu ar atbildību un politisko stabilitāti, savukārt, no NA pozīcijām raugoties, Tračuma bieži esot izrādījusi nekonsekventu un politiskajiem uzstādījumiem nelojālu attieksmi.

Strupulis sēdē uzsvēris, ka šim politiskās neuzticības balsojumam nav nekāda sakara ne ar viņas kā deputātes uzskatiem vai profesionalitāti, ne savstarpējām attiecībām, taču pauž vienīgi politisko pārliecību par politisko lojālumu koalīcijas centienos, par sēdē diskutēto pavēstīja pašvaldības pārstāve.

Pati Tračuma nepiekrita, ka viņai "kāds no novada pagastiem politiskajā darbā būtu mīļāks, lai būtu izrādījusi jebkādu nelojalitāti".

"Taču attiecībā uz pārmetumiem, ka esmu balsojusi pret akumulatoru rūpnīcas būvniecību Kalnciema pagastā, uzskatu, ka esmu balsojusi saskaņā ar savu sirdsapziņu gan kā cilvēks, gan kā deputāte. Turklāt es uzskatu, ka tā ir viena no demokrātijas izpausmēm - paust atšķirīgu viedokli un ar saviem lēmumiem aizstāvēt daļu vēlētāju. Parakstot koalīcijas līgumu, esmu strādājusi tā ietvaros un neuzskatu, ka būtu kaut ko pārkāpusi vai noziegusies," pauda Tračuma.

Debatējot par lēmumprojektu, kas likvidē priekšsēdētāja vietnieka amatu sociālo, izglītības un kultūras jautājumu jomā, vairāki deputāti aicināja vēl izvērtēt, vai nav pārsteidzīgi tik svarīgas jomas pārraudzību atstāt novārtā. Taču kopējais balsojums ar trīspadsmit balsīm "par" un trim "pret" apliecināja domes konsekventumu priekšsēdētāja vietnieka vietu likvidēt, skaidroja Kaņepone.

Kā ziņots, Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā pārsūdzēts Jelgavas novada domes 28.janvāra lēmums, ar kuru tika atļauta nolietotu svina akumulatoru pārstrādes rūpnīcas izveidošana Kalnciema pagastā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā SIA "East-West Finances", kuram uzticēta šī projekta īstenošana.

Savukārt pašvaldība tiesā cer aizstāvēt lēmumu atļaut izveidot akumulatoru pārstrādes rūpnīcu Kalnciemā, un arī uzņēmums, kuram uzticēta rūpnīcas būvniecība, gatavs piedalīties tiesvedībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)