Banner 980x90

Jelgavas novada audžuģimenēm un aizbildņiem rīkos izglītojošu salidojumu

Jelgava, 13.jūn., LETA. Sestdien, 17.jūnijā, Valgundē pie Kalnciema vidusskolas notiks Jelgavas novada audžuģimeņu un aizbildņu salidojums, kurā paredzētas lekcija un dažādas citas nodarbības, aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Jau par tradīciju kļuvušajā salidojumā, kas ierasti tiek organizēts vasaras sākumā, kopā pulcēsies ne vien Jelgavas novada audžuģimenes un aizbildņi, bet arī ģimenes no apkārtējiem novadiem, kurās aug Jelgavas novada bērni, piemēram, Tukuma, Kandavas, Daugavpils novadiem un Liepājas.

Pasākumā plānota gan lekcija vecākiem, gan radošas un izglītojošas nodarbības jauniešiem un bērniem. Dienas laikā ģimenes dosies arī uz mini zoodārzu un kopā darbosies zinātnes centrā, bet vakarpusē visi pulcēsies uz muzikālu koncertu kopā ar improvizācijas teātri.

"Organizējot un stāstot par šādiem pasākumiem, mērķis ir iepazīstināt cilvēkus ar esošo situāciju valstī, rosināt sadzirdēt mūs, jo diemžēl vēl aizvien sabiedrībai nav pilnīgas izpratnes, kas ir audžuģimene. Trūkst izpratnes par lomu ģimeniskās bērnu aprūpes nodrošināšanā uz laiku, kādi ir pienākumi šajā aprūpes laikā. Ja šis process noritētu pilnvērtīgāk, tad mums arī būtu vairāk veiksmīgo adopciju. Gandarījumu rada, ka valstī tiek aktualizēts deinstitucionalizācijas projekts, jo, tikai aptverot sistēmas plusus un mīnusus, mēs varam radīt kvalitatīvu ģimenisku vides nodrošināšanu bērnam, kurš dažādu apstākļu dēļ ir zaudējis vecākus," pauda novada bāriņtiesas vadītāja Olga Rudaka.

Patlaban Jelgavas novadā darbojas 16 audžuģimenes un ap 60 aizbildņu.

Salidojumu rīko "Europe Direct" Informācijas centrs Jelgavā sadarbībā ar Jelgavas novada bāriņtiesu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)