Banner 980x90

Jelgavas muzejā uzstāsies trompetists no ASV un zviedru vokāliste

Jelgava, 21.febr., LETA. 24.februārī plkst.15 Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā trompetes novators Pīters Evanss un eksperimentālā vokāliste Sofija Jernberga no Zviedrijas uzstāsies ar jaunu koncertsērijas "Skaņu meža jaundarbi Latvijas valsts simtgadei" projektu, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Evanss ir viens no vadošajiem vārdiem amerikāņu mūzikas kustībā, kas tiecas paplašināt trompetes kā instrumenta fiziskās iespējas un lauzt priekšstatus par to, kā šis instruments tiek uztverts kultūras vēstures kontekstā. Viņa mūzikai piemīt radikāls skanējums un zināms netradicionālu instrumenta spēles tehniku pārblīvējums, rosinot domas ne tikai par mūziķa radošajiem lēmumiem vai tehnisko sagatavotību, bet arī par fizisko izturību.

Savukārt dziedātāja un komponiste Jernberga ir dzimusi Etiopijā, bet pašlaik dzīvo divās pilsētās - Oslo Norvēģijā un Stokholmā Zviedrijā. Viņa aktīvi darbojas mūzikas laukā un ir viena no modernā džeza okteta "Paavo" un laikmetīgās mūzikas kvarteta "The New Songs" vadītājām un komponistēm. Jernberga guvusi kritiķu atzinību ar savu eksperimentālo dziedāšanu un spēju izdziedāt sarežģītas kompozīcijas.

Koncertsērija "Skaņu meža jaundarbi Latvijas valsts simtgadei" paredz trīs koncertus ar pirmatskaņojumiem - pasaules līmeņa avangarda mūzikas jaundarbiem trijos hrestomātiskos avangarda mūzikas žanros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)