Banner 980x90

Jelgavas ledus sporta skolu absolvējuši 13 jaunie hokejisti

Jelgava, 23.maijs, LETA. Noslēdzot sezonu, otrdien apliecības par profesionālās izglītības programmas apgūšanu saņēma 13 Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) jaunie hokejisti - 2003. un 2004.gadā dzimuši jaunieši, no kuriem daudzi turpinās sportista gaitas atbilstoša vecuma hokeja komandās, aģentūra LETA noskaidroja JLSS.

"Šis gads ir bijis īpašs. Jelgavas Ledus sporta skola pirmo reizi aizvadīja sezonu Latvijas bērnu un jauniešu hokeja čempionātā, un U-16 komanda tajā izcīnīja bronzas medaļu. Savukārt Ledus sporta skolas audzēkne, daiļslidotāja Diāna Ņikitina startēja Olimpiskajās spēlēs," skolas veikumu slavēja Jelgavas pašvaldības iestādes "Sporta servisa centrs" direktors Juris Kaminskis.

Uzmundrinājuma vārdus absolventiem un pārējiem JLSS sportistiem teica arī Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un JLSS direktors Aivars Zeltiņš.

Līdz ar absolventu sumināšanu tika sveikti tie JLSS audzēkņi, kuri teicami startējuši ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskās sacensībās, piemēram, Kims Georgs Pavlovs, kurš ieguvis 1.vietu Latvijas un Lietuvas čempionātā daiļslidošanā.

Pēc svinīgā pasākuma JLSS audzēkņi, viņu vecāki un treneri vienojās Latvijā līdz šim nebijušā tradīcijā – radīja zīmējumus uz Jelgavas Ledus halles ledus, tādā veidā atklājot savas emocijas par aizvadīto sezonu.

JLSS 2008.gada oktobrī dibināja Jelgavas dome ar mērķi apvienot savā paspārnē visas Jelgavā esošās bērnu hokeja komandas un daiļslidotājus, izaudzināt pilnvērtīgus, fiziski un garīgi aktīvus un patriotiskus Latvijas sabiedrības locekļus, ieaudzinot cieņu pret līdzcilvēkiem, darba kultūru un vēlmi izglītoties. Treneru mērķtiecīgā darba rezultātā hokejā un daiļslidošanā vairāk kā 40 JLSS audzēkņi savu meistarību pilnveido citos klubos Latvijā un ārzemēs – Zviedrijā, Somijā, ASV, Kanādā un Austrijā.

2012.gadā Jelgavas Ledus sporta skolu akreditēja Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības kvalitātes valsts dienests, un tajā tiek piedāvātas hokeja, daiļslidošanas un šorttreka programmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)