Banner 980x90

Jelgavas kultūras nama rekonstrukcijas laikā atsedz vēsturiskus pamatus

Jelgava, 7.nov., LETA. Veicot būvdarbus pie Jelgavas kultūras nama, atsegti vairākus gadsimtus seni ēku pamati, aģentūra LETA informēja vēsturnieks un arheologs Andris Tomašūns.

Jelgavā, Uzvaras ielā atsegties pamati varētu būt daļa no pagraba, kurš celts 18. vai 19.gadsimtā, lēš vēsturnieks. Šis pagrabs, kā skaidro Tomašūns, tika nopostīts pagājušā gadsimta 60.gados, kad tika celts kultūras nams. Arī atlikusī pamatu daļa remontdarbu laikā tiks atkal aprakta zem zemes.

Tomašūns skaidro, ka lielākā Jelgavas vēsturiskās pilsētas daļas Otrā pasaules kara laikā tika pilnībā nopostīta, un vēsturiskās liecības saglabājušās ļoti maz. Pēdējo gadu laikā, rekonstruējot vairākus objektus pilsētā, atrastas dažādas vēsturiskas lietas, piemēram, Raiņa ielā tika atrast ūdensvada caurules, kuras vēsturnieks datē ar 19.gadsimta beigām.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka līdz gada beigām turpināsies Jelgavas kultūras nama rekonstrukcijas darbi, kura laikā paredzēts atjaunot ēkas fasādi un pamatu vertikālo hidroizolāciju, kā arī labiekārtot teritoriju. Projekta kopējais budžets ir 499 862 eiro, no kuriem 490 375 eiro paredzēti būvdarbiem, 6050 eiro - būvuzraudzībai, bet vēl 3437 eiro - autoruzraudzībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)