Banner 980x90

Jelgavas dome radusi līdzekļus pirmsskolas pedagogu algas palielināšanai līdz 620 eiro

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv
Ceturtdien, 25.augustā, Jelgavas domes sēdē atbalstīts lēmums paaugstināt pirmsskolas pedagogu minimālo algas likmi līdz 620 eiro no 1.septembra, aģentūra LETA uzzināja domē.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) uzsver, ka pārplānot pilsētas budžetu gada vidū ir sarežģīti, tomēr līdzekļi pirmsskolas pedagogu atalgojuma pieaugumam tiks nodrošināti. No 1.septembra pašvaldības pirmsskolas pedagogu atalgojuma likme būs 620 eiro apmērā par 40 stundām nedēļā, bet katra pedagoga darba samaksa būs tieši atkarīga no viņa darba slodzes, skaidro Rāviņš.

Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes strādā 12 stundu darba režīmā - katru darba dienu no plkst.7 līdz 19, un pirmsskolas izglītības skolotāju darba slodze tiks plānota tā, lai pedagoģisko procesu visas dienas garumā vadītu pedagogs ar atbilstošu izglītību un profesionālo kvalifikāciju.

Pašvaldība gatava lielākas algas nodrošināt arī pirmsskolas iestāžu vadītājiem un viņu vietniekiem. To iestāžu, kurās ir vairāk nekā 181 bērns, vadītājiem algas likme noteikta 900 eiro apmērā, bet pārējiem - 850 eiro, savukārt vietnieku algas likme no 1.septembra būs 700 vai 750 eiro atkarībā no bērnu skaita iestādē. Kopumā izmaiņas skars vairāk nekā 200 pirmsskolas izglītības sistēmā strādājošo pedagogu.

Šogad tas no pašvaldības budžeta papildus prasīs 156 000 eiro, bet nākamgad šim mērķim budžetā papildus būs nepieciešami 469 000 eiro.

LETA jau ziņoja, ka pēc trīs gadu sagatavošanās darbiem valdība 5.jūlijā apstiprināja jauno pedagogu darba samaksas modeli, kam, apstiprinot visu nepieciešamo dokumentu paketi, spēkā jāstājas 1.septembrī.

Pedagogu atalgojuma modelis kāpina minimālo atalgojuma likmi līdz 680 eiro esošo 420 eiro vietā. Ierobežotu līdzekļu dēļ šāds likmes apmērs netiks ieviests visās izglītības pakāpēs vienlaikus un vienādā apjomā.

No 1.septembra likme kāps vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības, kā arī pirmsskolas pedagogiem, tomēr minētajiem bērnudārza pedagogiem atalgojums sākotnēji kāps līdz 620 eiro, savukārt pēc gada - līdz 680 eiro. No nākamā gada 1.janvāra likme pieaugs arī profesionālās ievirzes pedagogiem. Atalgojums sāks augt arī augstskolu un koledžu pedagogiem, tomēr viņu atalgojumu plānots kāpināt trīs gadu laikā.

Modelī arī iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)