Banner 980x90

Jelgavas dome plāno pagarināt jaunā tirgus būvniecības termiņu

Rīga,17.jūl., LETA. Nākamnedēļ, 25.jūlijā, Jelgavas dome lems par jaunā par pārtikas un nepārtikas preču tirgus izveides termiņa pagarināšanu, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

2016.gadā dome pieņēmusi lēmumu par privātā kapitāla piesaisti pašvaldības SIA "Jelgavas tirgus", ar kuru tika noteikts, ka trīs gadu laikā ir jāizveido pārtikas un nepārtikas preču tirgus Sporta ielā 2b un Zemgales prospektā 19a. Tomēr 2017.gadā apstiprinātas izmaiņas pilsētas teritorijas plānojumā, samazinot apbūves augstumu pilsētas administratīvajā teritorijā, tai skaitā Sporta ielā 2B un Zemgales prospektā 19A. Tāpēc bija nepieciešams izstrādāt jaunu lokālplānojumu abām teritorijām. Lokālplānojuma izstrāde sākta 2018.gadā.

Pēc tam, kad tirgus būvniecībai izdota būvatļauja, tā apstrīdēta, taču vēlāk ar domes lēmumu būvatļauja atstāta spēkā.

Domē apgalvoja, ka dažādu apstākļu dēļ būtiski kavēti jaunā tirgus paviljona un abu stāvlaukumu projektēšanas un būvniecības darbi, tāpēc pašvaldībā saņemts "Jelgavas tirgus" iesniegums ar lūgumu pagarināt tirgus izveides termiņu.

Šonedēļ termiņa pagarinājums atbalstīts domes Tautsaimniecības attīstības un pilsētvides komitejas sēdē, bet nākamnedēļ tas būs jāvērtē visiem domes deputātiem.

Jau vēstīts, ka šopavasar Jelgavas dome lēmusi atstāt negrozītu tirgus paviljona un stāvlaukuma būvniecībai izsniegto būvatļauju Zemgales prospektā 19a un Sporta ielā 2a, kuru apstrīdēja biedrība "Jelgavas attīstībai".

Biedrība uzskata, ka pirms būvatļaujas izdošanas bija jāizstrādā detālplānojums, jo saskaņā ar būvniecības ieceres dokumentāciju tirgus paviljonu paredzēts izvietot vairākās zemes vienībās. Taču dome pauda, ka konkrētajā gadījumā prasība izstrādāt detālplānojumu nav pamatota, jo mainījušies noteikumi.

Dome noraida arī apstrīdētāju argumentu, ka būvatļauja neatbilst pilsētas apbūves noteikumiem. Dome arī nepiekrīt, ka būvatļauja neatbilst "Vispārīgajiem būvnoteikumiem, kā arī apstrīd citus argumentus, kas minēti biedrības iesniegumā.

"Būvniecības iecere atbilst Jelgavas pilsētas teritorijas plānojumam un atbilstoši būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasībām ir izstrādāts būvprojekts minimālā sastāvā, tādēļ uzskatāms, ka būvvalde, 2019.gada 9.janvārī izdodot būvatļauju, ir rīkojusies atbilstoši normatīvo aktu prasībām," secinājusi dome, lemjot, ka būvatļauja tirgus paviljona un stāvlaukuma būvniecībai Zemgales prospektā 19a un Sporta ielā 2b būvniecībai ir tiesiska, pamatota un nav grozāma.

Kā ziņots, biedrība "Jelgavas attīstībai" apstrīdēšanas iesniegumā norāda, ka pirms būvatļaujas izdošanas bija jāizstrādā detālplānojums, jo plānotā objekta funkcionēšanas nodrošināšanai nepieciešamās būves paredzēts izvietot vairākās zemes vienībās.

Vienlaikus biedrība atgādina, ka Zemgales prospektā 19a paredzēts izbūvēt arī citus objektus, kuru risinājumi nav iekļauti būvniecības iecerē.

Tāpat iesnieguma autori uzskata, ka būvatļauja neatbilst pilsētas apbūves noteikumiem. Proti, Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos norādīts, ka autonovietnes un velonovietnes jāizvieto tajā pašā zemes vienībā vai tajā pašā būvē, kuras apkalpošanai tās nepieciešamas. Bet šajā gadījumā tirgum nepieciešamās autonovietnes ir paredzēts izvietot blakus - Sporta ielā 2b.

Biedrība saskata arī citas neatbilstības normatīvajiem aktiem, piemēram, skaidrojot, ka minēto zemesgabalu īpašnieks ir Jelgavas pašvaldība, savukārt būvatļauja ir izdota SIA "Termināla tirgus", kas ir zemesgabalu apakšnomnieks.

Biedrība uzskata, ka būvatļauja neatbilst vairākiem normatīvajiem aktiem, tāpēc lūdza Jelgavas domi atcelt būvatļauju.

"Jelgavas attīstībai" ir viena no trim iedzīvotāju grupām, kas tiesā apstrīdējusi arī lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegto būvatļauju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)