Banner 980x90

Jelgavas dome neiebilst pret plastmasas atkritumu pārstrādes rūpnīcas izveidi

Jelgava, 25.jūl., LETA. Lielākā daļa Jelgavas domes deputātu neiebilst pret plastmasas atkritumu pārstrādes rūpnīcas izveidi pilsētā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domes sēdē.

Izskatot SIA "Baltic Plastic Products" iesniegumu par rūpnīcas izveidi Rūpniecības ielā 39, plašās diskusijā deputāti neiesaistījās, taču domnieks Gunārs Kurlovičs (LRA) jautāja, vai ir mēģināts noskaidrot iedzīvotāju viedokli par projektu, jo rūpnīcu paredzēts veidot netālu no 4.sākumskolas, Jelgavas tehnikuma un Grēbnera parka. Pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne skaidroja, ka teritorijas plānojums paredz dažādu rūpniecisku objektu izveidi tajā.

Domes deputātus interesējis arī, vai uzņēmumam ir pietiekama kapacitāte rūpnīcas izveidei, kā arī tas, kādi tieši plastmasas atkritumi tiks pārstrādāti, vai tiks izmantota dedzināšanas metode, vai atkritumi tiks ievesti no ārzemēm. Skaidras atbildes no domes vadības saņemtas netika, taču Škutāne uzsvēra, ka objekta darbību uzraudzīs vides aizsardzības iestādes.

Rūpnīcas izveidi atbalstīja 12 no 15 domniekiem.

Jau vēstīts, ka uzņēmums "Baltic Plastic Products", kas dibināts 2018.gada augustā, Jelgavā vēlas izveidot plastmasas atkritumu pārstrādes rūpnīcu.

Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālajā pārvaldē ir saņemts iesniegums ietekmes uz vidi sākotnējam izvērtējumam objekta izveidei Rūpniecības ielā 39 Jelgavā. Paredzēta plastmasas atkritumu pāršķirošana, drupināšana, mazgāšanas flotācijas vannā, žāvēšana un granulēšana. Gadā plānots pārstrādāt aptuveni 15 330 tonnas plastmasas atkritumu gadā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Baltic Plastic Products" vienādās daļās pieder Vladimiram Ņikitinam un Ievai Ķimenei. Pirmajā darbības gadā uzņēmums cietis 24 199 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)