Banner 980x90

Jelgavas centrā atklāj nelegālu bīstamo atkritumu pārstrādes iekārtu

Rīga, 28.marts, LETA. Šonedēļ Jelgavas centrā apturēta nelegālas bīstamo atkritumu pārstrādes iekārtas darbība, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālās Vides pārvaldes Kontroles daļas vadītāja Evita Beitlere.

Objekts teritorijā Dambja ielā, kura darbojas autoservisi, atrasts, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par asu dabasgāzei piemītošu smaku. Pirmie notikuma vietā izsaukti ugunsdzēsēji, gāzes dienesta darbinieki un pašvaldības policija. Iekārtas darbība apturēta un uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts vides dienesta (VVD) speciālisti.

Beitlere stāstīja, ka telpās bija uzstādīta bīstamo ražošanas un sadzīves atkritumu pārstrādes iekārta. Iekārtas darbībai nav saņemta ne speciāla atļauja, ne veikta sākotnējā ietekmes uz vidi novērtēšana. Telpu un iekārtas īpašnieks skaidrojis, ka tā uzstādīta pirms nedēļas eksperimentālā kārta.

Pēc VVD speciālistes teiktā, iekārta ir darbināta, par ko liecinājusi gan darbināšanai sagādāta degviela un ielādei sagatavotie atkritumi, gan pazīmes, ka no iekārtas jau notikušas noplūdes. Telpās atradusies pārstrādāta eļļa, auto bamberi, nolietotās riepas, kā arī plastmasas izstrādājumi, plēve, kartons.

Iekārtas īpašniekam draud sods gan par darbību bez atļaujas, gan par prettiesisku atkritumu savākšanu, taču pašlaik soda apmēru pateikt grūti. Beitlere atzina, ka pārkāpumi ir ļoti smagi, VVD sācis administratīvo lietvedību, bet īpašniekam uzdots telpas sakārtot, izvedot atkritumus.

VVD speciālisti šodien plāno apsekot arī tuvējo teritoriju. Pašlaik nav indikāciju, ka atkritumi būtu nonākuši vidē vai pilsētas kanalizācijas sistēmā.

VVD pārstāve neslēpa, ka šāda objekta esamība pilsētas centrā, netālu no privāto un daudzdzīvokļu māju apbūves, dienesta darbiniekiem bijusi pārsteigums, un tas ir viens no lielākajiem vides pārkāpumiem, kas pēdējā laikā fiksēts pilsētā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)