Banner 980x90

Jelgavas biznesa inkubatorā šonedēļ runās par bezatlikumu ražošanu

Jelgava, 15.janv., LETA. 18.janvārī plkst.15 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubatorā notiks trešais "Īstā telpa" pasākums, kurā zinātnieki un uzņēmēji aktualizēs aprites jeb cirkulāro ekonomiku un bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē, aģentūru LETA informēja inkubatora projektu vadītāja Renāte Bērante.

Pasākumā būs iespēja izzināt aprites ekonomikas pamatprincipus un konkurētspējīgu pārtikas produktu radīšanas procesu ar augstu pievienoto vērtību no ražošanas blakusproduktiem, piemēram, kartupeļu mizām. Jelgavas biznesa inkubatorā tiksies inovatīvo procesu veicēji - studenti, izgudrotāji, zinātnieki, ražotāji, uzņēmēji - no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, LIAA, SIA "Zekants", Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas.

"Ieklausoties inkubatora uzņēmēju vajadzībās, esam aktualizējuši tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku un bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē. Ir skaidrs, ka šobrīd pastāvošais lineārās ekonomikas modelis nav ilgtspējīgs, un dabas resursi nav neizsmeļami, tāpēc arvien vairāk uzņēmēji saskata potenciālu ražošanas atlikumu un blakusproduktu otrreizējā izmantošanā. Kas vienam uzņēmumam var būt lieks un nevajadzīgs, tas otram var būt izejvielas jauna inovatīva produkta ražošanā," skaidroja Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Agnese Oļševska.

Pasākums ir bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)