Banner 980x90

Jelgavas bērnunamam meklē jaunus aprūpētājus un psihologu

Jelgava, 19.jūn., LETA. Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centrs, kas ir nonācis bērnu tiesības sargājošo iestāžu redzeslokā, aicina darbā vairākus aprūpētājus, psihologu un citus darbiniekus, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Psihologam darbs bērnunamā tiek piedāvāts uz noteiktu laiku ar atalgojumu no 943 eiro, savukārt aprūpētājiem algu sola no 411 eiro, bet sociālajai aprūpētājai - no 621 eiro.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja, ka sešas no 14 bērnunama aprūpētājām ir iesniegušas atlūgumu. Tāpat pamest darbu nolēmusi bērnunama vadītāja Maija Neilande, lai arī pašvaldības komisija, izvērtējot Neilandes atbilstību amatam, secinājusi, ka viņa var turpināt darbu.

Jau vēstīts, ka Jelgavas pašvaldībā izveidota komisija Neilandes izvērtēšanai. Komisijā iekļauti sociālās, izglītības jomas speciālisti, kā arī bāriņtiesas pārstāvji, kas arī strādāja, lai izpildītu Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas uzdevumus un izvērtēja bērnu nama vadītājas atbilstību ieņemamajam amatam.

Iepriekš bērnu tiesības sargājošajās iestādēs nonākuši septiņi iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem Jelgavas bērnunamā, un saistībā ar notikušo ir sākta izmeklēšana, kuras laikā no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas vairākas audzinātājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)