Banner 980x90

Jelgavas bērnunama direktora amatam pieteikušies astoņi pretendenti

Jelgava, 7.jūl., LETA. Konkursā uz Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra direktora amatu saņemti astoņu pretendentu pieteikumi, aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta.

Konkursa pirmajā kārtā tiks izskatīti visu pretendentu iesniegtie dokumenti. Pretendenti, kuri atbildīs noteiktajām prasībām, tiks uzaicināti uz konkursa otro kārtu - interviju klātienē -, skaidroja Klismeta.

Pretendentus vērtēs pašvaldības izveidota komisija, kuras priekšsēdētāja ir pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne, bet vietniece - Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne.

Jau vēstīts, ka no kandidātiem pašvaldība līdz ar citām prasībām sagaida speciālās zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā un labu reputāciju.

Tāpat no amata pretendentiem tika prasīta akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība jurisprudencē vai citās zinātnēs, iestādes darbību reglamentējošo normatīvo aktu pārzināšana, izpratne par pašvaldības iestāžu finansēšanas kārtību un iestādes budžetu, spēju orientēties sociālās drošības sistēmā un īstenot sociālo, audzināšanas darbību.

Jaunajam bērnunama vadītājam būs jānodrošina labvēlīga vide intelektuālai, emocionālai, fiziskai un garīgai audzēkņu attīstībai, jānodrošina audzēkņu personības vispusīga attīstība un sagatavošana dzīvei sabiedrībā. Tāpat vadība nedrīkstēs pieļaut vardarbības iespēju bērnunamā, informējot valsts un pašvaldības institūcijas, ja tiek konstatēta pret bērnu vērsta fiziska vai emocionāla vardarbība iestādē vai ārpus tās. Jaunajam direktoram būs arī virkne citu pienākumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)