Banner 980x90

Jelgavas "ātrās palīdzības" brigāde pārstāv Latviju mācībās Polijā

No 28. līdz 30.janvārim Polijas pilsētā Bielsko-Biala norit 10.Starptautiskās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) mediķu mācības, kurās pirmo reizi piedalās arī brigāde no Latvijas. Triju dienu garumā mācībās savas zināšanas un prasmes apliecinās pavisam 52 NMPD mediķu brigādes no dažādām valstīm, tostarp Polijas, Vācijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas. Latviju mācībās pārstāv brigāde no Jelgavas, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Brigādes sastāvā ir Zemgales reģionālā centra vadītājs ārsts Roberts Fūrmanis, kurš joprojām brīvdienās brauc arī izsaukumos), ārsta palīgs Linda Geriņa un ārsta palīgs Tonijs Galanders.  

NMPD brigādei no Latvijas mācībās jādemonstrē savas spējas un prasmes sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību visdažādākajās pacienta dzīvībai kritiskās situācijās. Jau šodien pirmie mācību uzdevumi bija saistīti ar autobusa avāriju, kurā ir daudz cietušo vienlaicīgi, tāpat bija jāapliecina spēja darboties sarežģītā situācijā, sniedzot palīdzību cietušajam lielveikalā, kurā vienlaikus notiek arī bruņots iebrukums.

Mediķiem jāveic arī dažādi individuālie uzdevumi, kas pārbauda katra komandas biedra fizisko sagatavotību, piemēram, nestuvēs uz piekto stāvu pēc iespējas ātri un saudzīgi bija jānogādā pacients, kur pēc tam jāsniedz viņam nepieciešamā palīdzība.

"Šādas starpvalstu praktiskās mācības katram dienestam dod neatsveramu pieredzi, iespēju mācīties un pilnveidot savu sistēmu, jo katrā valstī var būt atšķirības palīdzības sniegšanas vadlīnijās un algoritmos, kā arī brigādes un operatīvā transportā ekipējumā," skaidro Bukša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)