Banner 980x90

Jelgavas atbrīvošanas gadadienā norisināsies ekskursija pa brīvības cīņu vietām

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv

21.novembrī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā pa brīvības cīņu piemiņas vietām Jelgavas apkārtnē. Kopā ar vēsturnieku Andri Tomašūnu būs iespējams uzzināt vairāk par 1919.gada notikumiem Jelgavā, kā arī nolikt svecītes pie piemiņas vietām, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Ik gadu 21.novembrī tiek atzīmēta Jelgavas atbrīvošana no bermontiešiem 1919.gadā. Ir pagājuši jau 96.gadi kopš šī Latvijas neatkarībai nozīmīgā notikuma. Ikviens aicināts piedalīties ekskursijā ar autobusu pa brīvības cīņu piemiņas vietām Jelgavas apkārtnē kopā ar vēsturnieku Andri Tomašūnu. 

Ekskursija sāksies ar svinīgo piemiņas brīdi Meža kapos plkst.11.00, pēc tam tiks apmeklēti Miera ielas kapi, Vimbu kapi, Vareļu piemineklis, piemineklis Dalbē pie Skuju skolas, Cenu kapi un noslēgumā - piemiņas vietas Tušķos un Vārpā. Atgriešanās Jelgavā plānota līdz plkst.16.00.

Ekskursijas dalībnieki aicināti ņemt līdzi svecītes (ārā apstākļiem) un sauso ziedu pušķīšus, ko atstāt piemiņas vietās. Vairākas piemiņas vietas nav sasniedzamas ar autobusu, tāpēc aicinām ņemt vērā, ka nelieli attālumi būs jāveic kājām. Visi apskates objekti atrodas ārā, tāpēc nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs un apavi. Jānodrošinās arī ar siltu dzērienu un uzkodām. 

Ekskursijas sākums plkst.10.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma, atgriešanās Jelgavā - ap plkst.16.00. Dalības maksa ekskursijā: EUR 3, pensionāriem, studentiem, skolēniem –  EUR 1.50. 

Pieteikšanās ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālr. 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv (vietu skaits ierobežots).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)