Banner 980x90

Jelgavā viesosies Nīderlandes kardiologs – pirmsnāves pieredzes pētnieks

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Sestdien, 21.maijā Jelgavā, HELSUS festivāla ietvaros, ikvienam būs unikāla iespēja dzirdēt vienu no nedaudzajiem pētniekiem pasaulē, kurš nodarbojas ar pirmsnāves pieredzes pētīšanu. Kardiologs no Nīderlandes, Dr. Pims van Lommels (Pim van Lommel) pirmsnāves pieredzes pēta jau 30 gadu garumā un šogad ir pieņēmis HELSUS aicinājumu ar zināšanām dalīties arī Latvijā, pilsētas informācijas portālu jelgava24.lv informē pasākuma organizatori.

21.maija lekcijā Jelgavas pilī Dr.Pims van Lommels runās par pētījumu,  kurš tika uzsākts 1988.gadā Nīderlandē. Lekcijā detalizēti tiks apskatīti dažādi universāli elementi, kas var tikt piedzīvoti pirmsnāves pieredzes brīdī un to ietekme uz konceptu - kā apziņa un atmiņas var tikt piedzīvotas, esot ārpus ķermeņa, brīdī, kad smadzenes nefunkcionē.

Pima van Lommela grāmata "Apziņa viņpus dzīves" šogad ir iznākusi arī Latvijā. "Ārsti redz nāvi un neko par to negrib zināt. Zinātnieki zina par nāvi un, tāpat kā 17.gs, neko nezinot, skaidri pasludina, ka viss ir ķīmija. Mēs pat nesaprotam, ka patiesībā neko nesaprotam…," tā Dr. Pēteris Kļava izsakās  grāmatas recenzijā. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)