Banner 980x90

Jelgavā uzstādīts Kārļa Īles veidotais vides objekts "Lietus ļautiņi"

Jelgava, 12.sept., LETA. Kronvalda ielas un Lāčplēša ielas krustojumā Jelgavā, zaļajā zonā, uzstādīts mākslinieka Kārļa Īles pilsētai dāvinātais vides objekts "Lietus ļautiņi", aģentūra LETA uzzināja pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

Skulptūra izgatavota ažūrā tehnikā no dažāda resnuma melnā tērauda stieņiem un caurulēm. Visa skulptūra ir karsti cinkota, kas to pasargā no korozijas un piešķir tematiski atbilstošu pelēki sudrabainu krāsu. Tā sastāv no atsevišķiem posmiem, kas savā starpā saskrūvēti.

"Skulptūrā attēlots vecs vīrs, kas ar liegu skatienu un vieglu smaidu no pašas sirds mierīgi dodas caur lietu, turot rokās nedaudz piešķiebtu lietussargu, pār kuru tek ūdens urdziņas, kuras pārvēršas "Lietus ļautiņos", kas, jautri čalodami, pavada "Lietus vīriņu" savās dzīves gaitās. Te nu rodas jautājums: kurš kuru? Vai viens lielais nes mazos, vai varbūt mazie nes lielo? Bet debesis un lietus mums visiem ir viens," darba ideju aprakstījis Īle.

"Lietus ļautiņi" tapa 2008.gadā Rīgas starptautiskās tēlniecības kvadriennāles ietvaros. Mākslas darbs tika radīts kā noskaņas objekts, kas ar savu mierīgo lietus ritmu aicina skatītāju apstāties un ieklausīties savos sirds pukstos un atcerēties, ka dzīvības pamatā ir ūdens. Un tieši lietus ir tas, kas pasauli nodrošina ar saldūdeni un dzīvību, tas arī noskalo putekļus un attīra dvēseli.

Objekts vēl tiks izgaismots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)