Banner 980x90

Jelgavā uz gājēju pārejām veidojas peļķes, taču situāciju pilsētā nevērtē kā kritisku

Jelgava, 18.sept., LETA. Šodienas lietus Jelgavā radījis peļķes uz gājēju pārejām un māju pagalmos, taču situāciju nevar saukt par kritisku, aģentūrai LETA pauda Jelgavas Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) vadītājs Gints Reinsons.

"Pagaidām viss ir mierīgi. Lai arī nolijis ir ļoti daudz, sūknētavas spēj tik galā ar esošo ūdens apjomu," klāstīja POIC vadītājs.

Iedzīvotāji no ielām, kas parasti lietavās applūst, par problēmām ziņojuši neesot, arī videonovērošanā fiksētais neliecinot par bīstamām situācijām. Dažviet pilsētā applūdušas gājēju pārejas, tāpēc tām jāapiet apkārt, kas rada diskomfortu, atzina Reinsons. Aģentūra LETA novēroja, ka arī daudzdzīvokļu namu pagalmos un citur pilsētā izveidojušās lielas peļķes.

Ūdens līmenis Lielupē ir paaugstinājies, taču kāpums ir minimāls. Lielākas rūpes pašvaldībai sagādātu prognozes piepildīšanās par vēja brāzmām, kas varētu palielināt ūdens apjomu upē. Augot ūdens līmenim Driksā, varētu slēgt arī Jāņa Čakstes bulvāra lejas promenādi, kas atrodas pie pašas ūdens malas.

Tuvākajā laikā POIC un pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" inženieri plāno apsekot ielas, kas atrodas Svētes upes tuvumā.

Ja lietus nekļūs stiprāks, pilsētas infrastruktūra ar ūdens novadīšanu varēs tikt galā, prognozēja Reinsons.

Jau vēstīts, ka pirmdien līdz plkst.9 daudzviet Latgalē un Zemgalē nokrišņu daudzums jau pārsniedzis 20, vietām pat 30 milimetru, un stiprs lietus patlaban pārņēmis arī Vidzemi un lielu daļu Kurzemes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums Rēzeknē sasniedzis 31 milimetru, savukārt Daugavpilī, Jēkabpilī, Bauskā, Dobelē un Jelgavas apkaimē līdz plkst.9 bija 21-25 milimetri nokrišņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)