Banner 980x90

Jelgavā taps Latvijas simtgadei veltīts lielformāta grafiti

Ventspils, 11.aug., LETA. Jelgavā taps Latvijas simtgadei veltīts lielformāta grafiti zīmējums, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lielformāta sienas gleznojums šomēnes taps grafiti mākslas festivāla "Spēka zīmes Latvijai" laikā. Festivāla mērķis ir radīt telpu un vietu grafiti mākslas izpausmēm, kas harmoniski iekļautos pilsētvidē, izceļot Latviju un latvisko, skaidroja pašvaldībā.

Sienas gleznojumu veidos grafiti mākslinieks Dainis Rudens. Apgleznošanai izvēlēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ēka pie Mītavas tilta, Jāņa Čakstes bulvārī 7, kur darbojas Jelgavas Studentu teātris.

Darbu pie apjomīgā zīmējuma, kas būs aptuveni 240 kvadrātmetrus liels, mākslinieks sāks augusta vidū, un šim procesam klātienē varēs sekot līdzi ikviens interesents. Grafiti zīmējuma atklāšana notiks 1.septembrī plkst.16, bet pēc tam Pasta salā Zinību dienas pasākumā "ZinīBums" darbosies radošās darbnīcas, kur ikviens varēs izveidot pats savu spēka zīmi Latvijai.

Projektu īsteno Jelgavas pilsētas dome un Jelgavas pašvaldības iestāde "Kultūra" sadarbībā ar LLU. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)