Banner 980x90

Jelgavā šodien sāksies Starptautisks universitāšu teātru festivāls

Jelgava, 26.maijs, LETA. Jelgavā no šodienas līdz svētdienai norisināsies pirmreizējs notikums - Starptautisks universitāšu teātru festivāls "Divi maija vakari" -, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pārstāve Lana Janmere.

Festivālā piedalīsies tradīcijām bagātākie Latvijas studentu teātri - LLU Studentu teātris, Latvijas Universitātes Studentu teātris, Rīgas Tehniskās universitātes teātri "Spēle" un "Kamertonis", kā arī vieskolektīvi no Batumi Šota Rustaveli universitātes, Viļņas Universitātes) un Tartu Universitātes.

Pirmā festivāla izrāde - Parīzē es lidoju ar gaisa balonu - būs skatāma šovakar plkst.17 Jelgavas Studentu teātrī.

"Festivāla mērķis ir akcentēt studentu teātru nozīmi Latvijas kultūrvidē, izveidot ilgtspējīgu radošu platformu latviešu teātra pamatlicēja Ādolfa Alunāna pilsētā Jelgavā, kas kļūtu par satikšanās krustpunktu starptautiskā studentu teātru apritē, vienojot jauniešus, kas izvēlējušies savu darba dzīvi saistīt ar citām profesijām, bet brīvo laiku velta, lai iepazītu pasauli caur teātra spēli un masku," pauda Janmere.

Festivāla organizētāji vēlas arī attīstīt saikni starp teksta, dramaturģijas teātri un improvizācijas teātri, kas Latvijā aizsācies jau pirms 20 gadiem tieši Jelgavas Studentu teātrī.

Par festivāla simboliku izvēlēts ceriņu piecu lapu zieds, kura atrašana saistās ar veiksmi un laimi, un arī aktiera laime ir spēlēt aizrautīgā izrādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)