Banner 980x90

Jelgavā sestdien būs apskatāma Spānijas bruņoto spēku militārā tehnika

Rīga, 27.jūn., LETA. Sestdien, 29.jūnijā, no plkst.13 līdz 17 Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, notiks NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Spānijas bruņoto spēku kontingenta rīkotās Spānijas dienas pasākumi, kuru laikā varēs apskatīt militāro tehniku un piedalīties citās aktivitātēs, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Vita Briže.

Spānijas dienas atklāšanā Latvijas aizsardzības nozari pārstāvēs Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 52.kaujas atbalsta bataljona komandieris pulkvežleitnants Arvis Zīle. Pasākumā piedalīsies arī Spānijas vēstniece Latvijā Susana Kamara Angulo un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Jelgavā būs iespēja tikties ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Spānijas kontingenta karavīriem, apskatīt Spānijas bruņoto spēku ekipējumu un militāro tehniku, tai skaitā tanku "Leopard", kā arī nogaršot spāņu nacionālos ēdienus. Spānijas dienā paredzētas arī spēles un aktivitātes bērniem.

Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 52.kaujas atbalsta bataljona ekipējumu un uzzināt par dienesta iespējām Zemessardzē.

Spānija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm. Dienesta pienākumus NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā pilda vairāk nekā 300 Spānijas karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī bruņoto spēku tehniku, tajā skaitā tankus "Leopard", kājnieku kaujas mašīnas "Pizarro", atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem, skaidroja ministrijas pārstāve.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)