Banner 980x90

Jelgavā sāks skatīt krimināllietu pret nelegāli iegūtas naudas legalizētāju

Rīga, 7.janv., LETA. Trešdien, 9.janvārī, plkst.10.30, Zemgales rajona tiesa Jelgavā sāks skatīt krimināllietu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un par nepatiesu ziņu sniegšanu kredītiestādei, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka apsūdzība celta Jānim Peļņikam, un lietu atklātās sēdēs skatīs tiesnese Iveta Kniploka.

Saskaņā ar prokuratūras ziņoto apsūdzētais vīrietis piekrita, ka uz viņa vārda atvērtajā kontā tiks ieskaitīta noziedzīgi iegūta nauda. Daļu no naudas persona izņēma no konta skaidrā naudā, savukārt daļu pārskaitīja uz citiem sev piederošiem kontiem un arī izņēma skaidrā naudā, ieturot sev atlīdzību vismaz 500 eiro apmērā, bet lielāko daļu nodeva citai personai. Tāpat persona saukta pie atbildības par to, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas īstenošanai trīs bankās atvēra kontus, un pie kontu atvēršanas kredītiestādei sniedza apzināti nepatiesas ziņas.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 195.panta otrās daļas un 195.1.panta pirmās daļas.

Prokuratūra vērš uzmanību, ka bankas konta vai uzņēmuma atvēršana uz sava vārda pēc trešās personas lūguma, un tās turpmākas pārvaldīšanas nodošana trešajai personai, ir noziegums, par kuru paredzēta kriminālatbildība. Veicot tā dēvētā "naudas mūļa" darbības, personu var saukt pie atbildības. Par šādu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts naudas sods, mantas konfiskācija un brīvības atņemšana līdz 12 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)