Banner 980x90

Jelgavā populārākie jaundzimušo vārdi pērn - Alekss, Emīlija un Estere

Jelgava, 7.janv., LETA. Pērn Jelgavā populārākie jaundzimušo vārdi zēniem bijuši Alekss, bet meitenēm - Emīlija un Estere, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kā liecina Jelgavas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati, vārds Alekss dots deviņiem zēniem. Par Emīliju vai Esteri nosauktas pa desmit meitenēm.

Jelgavā populārāko zēnu vārdu vidū pērn ir arī Adrians un Emīls - šādus vārdus vecāki izvēlējušies astoņiem bērniem. Vārdi Markuss, Daniels un Renārs katrs izvēlēti septiņiem bērniem, bet Olivers, Rūdolfs, Kārlis, Ņikita, Ričards un Henrijs - katrs sešiem bērniem.

Pirms gada populārākais zēnu vārds Jelgavā bija Markuss, kas šogad ierindojies 3.vietā.

Populāri meiteņu vārdi pērn Jelgavā bija arī Anna - tā nosauktas astoņas meitenes un Elza - septiņas. 2017.gadā populārākais meiteņu vārds bija Sofija, kas pērn ierindojās 2.vietā. Šis vārds, tāpat kā Alise un Marta, 2018.gadā dots deviņām meitenēm.

2018.gadā Jelgavas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa ir gatavojusi un noformējusi 49 vārda un uzvārda maiņas lietas, kas ir 17 lietām vairāk nekā 2017.gadā. Pērn sagatavotas 32 lietas.

Pērn Jelgavā reģistrēti 609 jaundzimušie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)