Banner 980x90

Jelgavā piemin apgaismotāju Skorina

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 17.oktobrī, pārpildītā Jelgavas novada domes zālē, Jelgavas baltkrievu biedrība "Zlata" Baltkrievu dienu ietvaros organizēja pasākumu, priecējot skatītājus ar dziesmām un dejām, kā arī iepazīstinot ar izcilo baltkrievu pirmiespiedēju Francisku Skorina.

Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja Baltkrievijas republikas vēstniece Latvijā Marina Dolgopolova, vēstniecības pirmais sekretārs Aleksandrs Šuškevičs, Latvijas Baltkrievu savienības valdes priekšsēdētāja Valentīna Piskunova, Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola un Jelgavas pilsētas domes deputāts Sergejs Stoļarovs, kā arī vairāku nacionālo biedrību un sabiedrisko organizāciju vadītāji un pārstāvji, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja informatīvajā portālā Jelgavniekiem.lv.

Diemžēl slimība negaidīti bija pieveikusi lielāko daļu kolektīva un uz Jelgavu netika tālākie viesi – Jēkabpils baltkrievu biedrības "Spatkanne" ansamblis "Zaviruha", taču pasākumu kuplināja Jaunsvirlaukas pagasta slāvu ansamblis "Raduga", bērnu deju kolektīvs "Ieviņa", Jelgavas pensionāru biedrības līnijdeju grupa "Saulgriezes" un, protams, "Zlata" ansamblis.


Klātesošie ne tikai varēja klausīties dziesmas krievu, baltkrievu un ukraiņu valodās, bet arī priecāties par mazajiem dejotājiem un aktīvajiem senioriem. Vienlaikus bija iespēja uzzināt arī par Franciska Skorina dzīvi un bagātīgo mantojumu, kuru viņš devis, saglabājot baltkrievu kultūru un valodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)