Banner 980x90

Jelgavā pieaudzis noslēgto laulību skaits

Rīga, 29.jūl., LETA. Šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinājumā ar šādu periodu pērn, Jelgavā pieaudzis noslēgto laulību skaits, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

2018.gadā Jelgavā reģistrētas 515 laulības, kas ir lielākais pilsētā reģistrēto laulību skaits pēdējo piecu gadu laikā. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, šogad Jelgavā reģistrēto laulību skaits pieaudzis. No janvāra līdz jūnijam pilsētā noslēgtas 190 laulības, bet pērn attiecīgajā periodā - 161.

Šogad piecas laulības reģistrētas kādā no baznīcām, 154 Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļas telpās, bet 31 reģistrētas kā izbraukuma laulības, kas notikušas Jelgavas pilī, Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā un arī Pils salas skatu tornī.

Pašvaldība secināts, ka, izvēloties kāzu datumu, daudzi pāri pievērš uzmanību tam, kādu ciparu kombināciju tas veido kopā ar gadskaitli. Zīmīgajā datumā 09.09.2019. laulību Jelgavas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēs trīs pāri. 19.septembrī laulībām pieteikušies septiņi pāri.

Pāriem, kuri savu laulību vēlas reģistrēt kādā sev nozīmīgā datumā, iesniegums par laulības reģistrēšanu Dzimtsarakstu nodaļā jāiesniedz ļoti laikus, vēlams, vairākus mēnešus iepriekš, norāda pašvaldībā. Laulību noslēdz ne agrāk kā viena mēneša un ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc iesnieguma un citu laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanas Dzimtsarakstu nodaļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)