Banner 980x90

"Jelgava", pārvarot Eiropas līgas otro kvalifikācijas kārtu, var tikties ar Kipras vai Izraēlas klubu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Latvijas kausa īpašniece futbolā "Jelgava", pārvarot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otro kārtu, nākamajā kārtā var tikties ar Izraēlas vienību Jeruzalemes "Beitar" vai Kipras komandu Nikosijas "Omonia", noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

LETA jau ziņoja, ka "Jelgava" ceturtdien Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā izbraukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan".

Atbildes spēle 21.jūlijā notiks Jelgavā, bet nākamajā kārtā iekļūs komanda, kura uzvarēs divu maču summā.

Savukārt "Beitar" un "Omonia" pirmajā duelī mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Izraēlas klubs.

Tikmēr "Ventspils" un Skotijas vicečempiones "Aberdeen" dueļa uzvarētāji trešajā kvalifikācijas kārtā mērosies spēkiem ar Slovēnijas vienības "Maribor" un Bulgārijas kluba Sofijas "Levski" pāra uzvarētājiem.

Tiesa, "Ventspils" izredzes tikt tālāk nav pārāk spīdošas, jo ceturtdien Kurzemes klubs kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē viesos Skotijā cieta neveiksmi ar 0:3 (0:0).

Savukārt "Maribor" un "Levski" pirmajā cīņā Slovēnijā vārti netika gūti, un spēle noslēdzās neizšķirti 0:0.

Trešās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 28. jūlijā un 4. augustā.

UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā "Jelgava" divu spēļu summā ar 5:4 pārspēja Islandes vienību Koubavogiras "Breidablik". Pirmajā spēlē jelgavnieki izbraukumā nenosargāja divu vārtu pārsvaru, taču uzvarēja ar 3:2, bet atbildes mačā savā laukumā izdevās atspēlēties un cīnīties neizšķirti 2:2.

Jelgavnieki pirms Eirokausiem sastāvu papildināja ar ilgstoši Latvijā dzīvojošo lietuvieti Mindaugu Grigaraviču, kurš pirmajā mačā pret "Breidablik" guva vārtus un asistēja divos komandas biedru vārtu guvumos, un arī atbildes spēlē viņš bija viens no aktīvākajiem Latvijas kluba rindās.

"Slovan" otrajā kārtā izdevās iekļūt bez atbildes spēles. "Slovan" pirmajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 pret Albānijas komandu Tirānas "Partizani", taču šī vienība pārcelta uz UEFA Čempionu līgu, jo par spēļu sarunāšanu no šī turnīra tika diskvalificēta Albānijas čempionvienība Korčas "Skenderbeu".

"Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja finansiāli krietni turīgāko bulgāru vienību Lovečas "Litex", bet otrajā kārtā zaudēja Maķedonijas komandai Skopjes "Rabotnički".

Tikmēr "Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr "Aberdeen" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas "Fola" komandu no Luksemburgas.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)