Banner 980x90

Jelgavā par automašīnas un atkritumu aizdedzināšanu apcietināts vīrietis

Rīga, 5.sept., LETA. Jelgavā par automašīnas un atkritumu aizdedzināšanu apcietināts vīrietis, kurš iepriekš jau ir sodīts par līdzīgiem nodarījumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Notikumi risinājušies 13.augustā. Pēc plkst.22 Saldus ielā degusi vieglā automašīna, savukārt Kazarmes ielā tajā pašā vakarā pie neapdzīvotas mājas deguši sadzīves atkritumi. Sākotnējo informāciju pa tālruni saņēmusi Jelgavas Pašvaldības policijas Operatīvās vadības nodaļa, kas nekavējoties uz notikuma vietu nosūtījusi policijas ekipāžu. Tā kā abi izsaukumi bijuši gandrīz vienlaicīgi, policistiem radušās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu, ko apstiprinājuši arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kas notikuma vietā veica dzēšanas darbus.

Pašvaldības policijas ekipāža, apsekojot tuvāko apkārtni, pamanījusi aizdomīgu vīrieti alkohola reibumā, kurš tika nogādāts medicīniskajā atskurbtuvē, lai pēc atskurbšanas viņu varētu nogādāt VP Jelgavas iecirknī tālāko apstākļu noskaidrošanai.

Par abiem dedzināšanas gadījumiem sākts kriminālprocess. Veicot izmeklēšanas darbības, policisti nostiprinājusi pierādījumus, kas ir pietiekami, lai 1984.gadā dzimušo vīrieti atzītu par aizdomās turēto. Izmeklēšanas laikā tika arī noskaidrots, ka aizturētais jau iepriekš tika saukts pie kriminālatbildības par līdzīgiem noziegumiem. Tiesa aizturētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Krimināllikuma 185.panta 2.daļa nosaka, ka par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)