Banner 980x90

Jelgavā palielina pašvaldības līdzfinansējumu kanalizācijas pieslēgšanai daudzdzīvokļu mājām

Jelgava, 9.marts, LETA. Jelgavā palielināts pašvaldības līdzfinansējums, kas paredzēts kanalizācijas pieslēgšanai daudzdzīvokļu mājām, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai veicinātu mājsaimniecību pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijai, pašvaldībā pieņemti saistošie noteikumi "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai". Šogad no pašvaldības budžeta programmai paredzēti 30 000 eiro un palielināts līdzfinansējuma apmērs daudzdzīvokļu mājām.

Saistošie noteikumi paredz iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma izbūvei no centralizētās kanalizācijas sistēmas līdz pievienojuma vietai konkrētā īpašumā esošai ārējās kanalizācijas sistēmas daļai vai dzīvojamās mājas ārsienai. Ir palielināts atbalsts, kas būs pieejams daudzdzīvokļu mājām. Tas būs līdz 75% no pieslēguma būvdarbu kopējām izmaksām, bet nepārsniedzot 3750 eiro, agrāko 50% vietā.

Atbalsts privātmāju īpašniekiem paliks līdzšinējā apmērā - līdz 50% no būvdarbu izmaksām -, bet ne vairāk kā 1000 eiro, ja būvdarbus veic būvkomersants.

Pašvaldības līdzfinansējumam nevar pieteikties, ja uz pieteikuma iesniegšanas brīdi pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai jau ir izbūvēts vai sākta tā būvniecība.

Pašvaldības saistošie noteikumi stāsies spēkā, kad būs apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Tajos ir norādīti dokumenti, kas būs jāiesniedz, piesakoties pašvaldības līdzfinansējumam. Datumu, no kura sāksies pieteikumu pieņemšana, SIA "Jelgavas ūdens" izziņos atsevišķi. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 20.novembrim. Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem pieteicējam kanalizācijas pieslēgums jāizbūvē trīs mēnešu laikā.

Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums kanalizācijas pieslēguma izbūvei pieejams kopš 2016.gada. Līdz šim šo iespēju izmantojušas piecas daudzdzīvokļu mājas un 14 privātmājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)