Banner 980x90

Jelgavā notiks Zanes Daudziņas monoizrāde "Bruņota un bīstama"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Oktobrī ceļu pie skatītājiem visā Latvijā sākusi izrāžu apvienības „Pannas Teātris” jaunā izrāde, piedzīvojumu komēdija "Bruņota un Bīstama" ar populāro aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā. Izrāde decembrī būs ne tikai Rīgā, bet arī Jelgavā un Madonā, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informē organizatori.

Izrādes aizraujošie piedzīvojumi ir kā mācību grāmata neticīgajiem, kuri domā, ka pasaulē nav īstas mīlestības, nav negaidītu satikšanos un neticamu notikumu. Tādi ir! Un tepat blakus. Vajag tikai atvērt acis uz visu apkārt.

Ja tu esi pavisam parasta, neesi redzēta uz žurnālu vākiem, un kompānijās skatienu krustugunis tevi neskar, nav viegls uzdevums iet un meklēt princi baltā zirgā. Cik daudz sieviešu ir nocietinājušas savas sirdis, ikgadējos klases salidojumos klausoties draudzeņu stāstus par bērniem, vīriem un ģimenes priekiem, pašām spējot dalīties tikai par svara problēmām un karjeras izaugsmi! Ir jānāk kādam notikumam, kurš tev liek sakoncentrēt visus spēkus un visu pašapziņu cīņai par savu īsto vīrieti.

Stāsta varones vārds ir Biruta. Vecums - vidējs, augums - standarta, ģimenes stāvoklis - nav ģimenes, nav stāvokļa, raksturs - ekstremāls. Kādi ieroči viņai ir nepieciešami? Protams, binoklis un viss cits, kas padara sievieti par mednieci - džungļu sarkanā lūpu krāsa un ložu necaurlaidīgās zeķubikses.

Lai iekarotu savu iecerēto, viņa apgūst visas vīriešu valdzināšanas prasmes. Sākot ar to, kas jāvelk mugurā, dodoties uz pirmo tikšanos, kā lietot ķermeņa valodu, līdz frāzēm, kuras lietot tikšanās reizē. Iesākumā viņa veic izsekošanu, upura novērošanu, izvēlas pareizo taktiku. Slepenpolicista cienīgi ierodas viņa darba vietā, lai noskaidrotu viņa vārdu. Notiek ekstremāla atzīšanās, satikšanās, līdz...

"Aiva Birbele ir ļoti precīzi trāpījusi tajā eksistenciālajā sajūtā, ka sievišķā sūtība ir jāpiepilda par katru cenu. Atšķirībā no daudzām sievietēm, kuras varbūt padodas, Biruta ir gatava cīnīties. Varbūt tas ir arī izrādes galvenais vēstījums - nesēdēt, neskumt, bet censties tiekties savu sapni īstenot. Lugā ir tāds skaists sauklis - nekad nevajag zaudēt cerību, nekad! Ļoti vienkārši, bet tādi uzmundrinoši vārdi, ko reizēm mēs viens otram aizmirstam pateikt," saka Zane Daudziņa.

Režisors Juris Rijnieks izrādi raksturo kā "vienkāršu, jautru, piedzīvojumiem bagātu stāstu par sievieti, kura satiek savu īsto mīlestību. Luga ir izcila gan no dramaturģiskā, gan žanriskā viedokļa, un ceru, ka tas pilnasinīgi atspoguļosies arī izrādē. Tā būs mazliet kā šovs, lai ir jautri, skaisti, forši, emocionāli, smieklīgi un smeldzīgi vienlaicīgi."

Izrādes autore Aiva Birbele un režisors Juris Rijnieks savu jokotprasmi pierādījuši iepriekšējās "Pannas Teātra" izrādēs - sievietes miesas stāstā "Tāda es esmu" un komēdijā "Puse no sirds". Jaunajā izrādē autore ķērusies pie sirdslietām, lai pierādītu, ka īsta mīlestība ir iespējama. Katra sieviete ir bruņota un bīstama cīņai par savu mīlestību. Lai pagarinātās skropstas ir spārni, un mākslīgie nagi kā amora bultas, kas caururbj viscietākās sirdis!

Izrāde "Bruņota un Bīstama" decembrī:
* 2.decembris plkst.19.00 Jelgavas kultūras namā;
* 6.decembrī plkst.18.00, 7. un 9. decembrī plkst. 19:00 Rīgā, Splendid Palace;
* 13.decembrī plkst.15.00 Madonas kultūras namā.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes un kultūras centru kasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)