Banner 980x90

Jelgavā nosiltinātas visas pirmsskolas izglītības iestādes

Rīga, 1.jūl., LETA. Noslēdzoties darbiem bērnudārzā "Sprīdītis", Jelgavā ir nosiltinātas visas pirmsskolas izglītības iestādes, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Darbi bērnudārzā sākti pērnā gada augustā. Projekta mērķis bija paaugstināt energoefektivitāti "Sprīdītī", samazinot siltumenerģijas patēriņu un ar to saistītās izmaksas pašvaldībai piederošajā ēkā. Veikta fasādes siltināšana, ēkas cokola daļas siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa, pagraba pārseguma siltināšana, bēniņu siltināšana, jauna divslīpju jumta izbūve, siltumapgādes sistēmas atjaunošana iekštelpās, apkures sistēmas balansēšana un ventilācijas sistēmas rekonstrukcija.

Bērnudārzs ieguvis arī estētiski pievilcīgu ārējo fasādi, labiekārtotu teritoriju un modernizētu apgaismojuma sistēmu ēkas fasādei un ārējiem ieejas mezgliem, norādīja pašvaldībā.

Energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbus veica SIA "Bildberg". Projekta faktiskās izmaksas ir 1 285 728 eiro, no tām 396 762 eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 42 898 eiro valsts budžeta dotācija, bet 846 068 eiro pašvaldības līdzfinansējums.

Tagad energoefektivitātes uzlabošanas darbi veikti visām pašvaldības bērnudārzu ēkām. Pašlaik Jelgavā sākti projektēšanas darbi jauna bērnudārza būvniecībai Nameja ielā un kādreizējās bērnudārza ēkas Brīvības bulvārī 31 pārbūvei. Abos bērnudārzos plānots uzņemt 510 mazos jelgavniekus.

Jau vēstīts, ka Jelgavas domei bija jālemj par papildu līdzekļu piešķiršanu pirmsskolas izglītības iestādes "Sprīdītis" rekonstrukcijai, jo darbu laikā atklājušies ēkas defekti.

"Veicot sākotnēji iecerēto jumta nomaiņu, konstatēts, ka paneļi ir izdrupuši un nepieciešama to nomaiņa. Tāpat ir fiksēts, ka ēkas pamati ir būvēti nekvalitatīvi un tos nepieciešams stiprināt, bet ēkas piebūves sienu būvniecībā izmantots koka karkass, kas jānomaina ar keramzīta blokiem," aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja Gunita Osīte.

Bērnudārza "Sprīdīts" ēka celta 1979.gadā, un līdz pērn sāktajai rekonstrukcijai iespēju robežās ir remontētas grupu un citas telpas, veikti dažādi uzlabojumi ēkas ārpusē, bet pirms desmit gadiem - nomainīts jumta segums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)