Banner 980x90

Jelgavā norisināsies Insulta dienas pasākumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Atzīmējot Eiropas Insulta dienu, pacientu biedrība "ParSirdi.lv" un Jelgavas Sociālo lietu pārvalde aicina iedzīvotājus uz informatīvu pasākumu par insulta profilaksi, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē.

Insulta dienas ietvaros - 18.maijā - no plkst.16.00 līdz plkst.19.00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33, jelgavnieki bez maksas varēs izmērīt asinsspiedienu, pulsu, tāpat būs iespējama mirdzaritmijas riska un holesterīna līmeņa noteikšana, kā arī saņemt konsultācijas par sirds veselību. Paralēli mērījumiem laikā no plkst.17.00 līdz plkst.18.00 Kompetenču attīstības centrā iedzīvotāji aicināti apmeklēt izglītojošu lekciju par insulta riskiem un profilaksi, mirdzaritmiju un tās ārstēšanu. Lekciju vadīs Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārste-rezidente kardioloģijā Baiba Luriņa. Pasākumi notiek sadarbībā ar "Euroaptieka".

Ik gadu maija vidū tiek atzīmēta Eiropas Insulta diena, kuras ietvaros pacientu biedrība "ParSirdi.lv" vērš uzmanību uz insulta profilaksi un aicina iedzīvotājus uz izglītojošiem un informatīviem pasākumiem. Statistika liecina, ka Latvijā ir 2,5 reizes augstāka mirstība no insulta nekā vidēji Eiropas Savienībā, un Latvijā ik dienu no insulta mirst vidēji septiņi cilvēki. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)