Banner 980x90

Jelgavā kāds paspējis nobalsot pases derīguma pēdējā dienā; Dobeles iecirkņos - rindas

Tukuma un Bauskas novadā, Jelgavā un Dobeles novadā vēlēšanu diena līdz šim rit bez starpgadījumiem, pašā Dobelē novēro ievērojamu aktivitātes pieaugumu.

Dobeles novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Velta Lagzdiņa aģentūru LETA informēja, ka Dobelē priekšpusdienā konstatēta sen nepieredzēta aktivitāte un visos trijos pilsētas iecirkņos esot izveidojušās balsotāju rindas.

Varbūt mazāks aktivitātes pieaugums novērojams Jelgavas pilsētā, un arī šeit vēlēšanu diena pagaidām rit bez starpgadījumiem. Kāds balsotājs bijis priecīgs, ka vēl paspējis novēlēt viņa pases derīguma termiņa pēdējā dienā, informēja Jelgavas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Dēvics, sekretāre Janīna Mināte.

Arī Tukuma novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Kaminska un Bauskas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Gailis informēja, ka viss rit bez starpgadījumiem un vēlētāju aktivitāte esot laba.

Jau ziņots, ka šodien 12.Saeimas vēlēšanās līdz plkst.8 no 954 iecirkņiem Latvijā nobalsojuši jau 21 298 cilvēki, kas no visiem balsstiesīgajiem ir 1,37%, liecina provizoriskie rezultāti CVK mājaslapā.

Visaktīvākā balsošana sestdienas rītā noritējusi Vidzemē, kur savas balsis jau atdevuši 6355 vēlētāji jeb 1,58% no kopējā apgabalā reģistrētā vēlētāju skaita - 401 864. Otri aktīvākie šorīt Zemgalē - nobalsojuši 3310 cilvēki, kas ir 1,47% no kopējā apgabalā reģistrēto vēlētāju skaita. Trešie aktīvākie vēlētāji šorīt ir Kurzemē - 2853 cilvēki nobalsojuši, kas ir 1,44% no kopējā balsstiesīgo vidzemnieku skaita, kas šogad ir 401 864.

Rīgā nobalsojuši 5782 cilvēki, kas ir 1,4% no 412 757 galvaspilsētā reģistrētajiem vēlētājiem. Latgalē vēlētāju aktivitāte pagaidām viszemākā, jo tur savu balsi rīta agrumā nodevuši 2998 cilvēki, kas ir 1,33% no 225 675 tur reģistrēto balsstiesīgo kopuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)