Banner 980x90

Jelgavā kādam trešā stāva dzīvokļa balkonam nokritušas margas

Rīga, 29.janv., LETA. Pirmdien kādam trešā stāva dzīvokļa balkonam Jelgavā nokritušas margas, aģentūra LETA uzzināja apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP).

Nokritusi ir tikai norobežojošā konstrukcija, bet balkona plātne ir palikusi neskarta. JNĪP ir norobežojusi bīstamo teritoriju un informējusi dzīvokļa iedzīvotājus par aizliegumu lietot balkonu.

JNĪP skaidroja, ka liela daļa māju balkonu ir kļuvuši bīstami ekspluatācijai. Uzņēmums šo māju dzīvokļu īpašniekiem ir piedāvājis pieņemt lēmumu par nepieciešamajiem remontdarbiem.

Apsaimniekotājs iesaka dzīvokļu īpašniekiem nekavēties ar nepieciešamajiem balkonu un lodžiju remontdarbiem un parūpēties par to tehnisko stāvokli, pirms situācija kļūst bīstama. Lai to paveiktu, nepieciešams veikt konstrukciju tehnisko apsekošanu. Savlaicīgi veicot nepieciešamos remontdarbus, iespējams ietaupīt līdzekļus, kā arī uzlabot mājas tehnisko stāvokli un nodrošināt iedzīvotāju drošību, uzsver JNĪP.

Jelgavā vairāku māju dzīvokļu īpašnieki ir pieņēmuši lēmumus, un ir veikti balkonu un lodžiju atjaunošanas darbi. Savukārt vienas mājas apsekošanā konstatēts, ka visi tās balkoni ir kritiskā stāvoklī, tāpēc tie ir demontēti un to vietā uzstādītas "franču tipa" aizsargmargas.

"Nereti arī iedzīvotāji paši veicina balkona tehniskā stāvokļa pasliktināšanos. JNĪP atgādina, ka uz balkoniem un lodžijām aizliegts novietot smagus priekšmetus un balkona dzelzsbetona pamatnes nedrīkst apklāt ar materiālu, kas veicina mitruma uzkrāšanos. Kā arī aizliegts turēt uz tā jebkādus priekšmetus, kas aizkavē ūdens novadi, piemēram, puķu kastes. Rezultātā tiek bojāta balkona konstrukcija un veidojas metāla daļu korozija," pauda uzņēmumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)