Banner 980x90

Jelgavā izstrādās lokālplānojumu satiksmes termināla teritorijai

Jelgava, 10.jūl., LETA. Jelgavas pašvaldība pieņēmusi lēmumu par lokālplānojuma izstrādi teritorijām Zemgales prospektā 19A, Sporta ielā 2B un Sporta ielā 2C, kur plānots veidot modernu satiksmes terminālu un iepirkšanās centru ar kinoteātri tajā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Zemesgabalu Zemgales prospektā 19A, Sporta ielā 2B un Sporta ielā 2C īpašniece ir Jelgavas pilsētas pašvaldība, un saskaņā ar Jelgavas pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabala Zemgales prospektā 19A atļautā izmantošana ir jaukta centra apbūve un transporta infrastruktūras apbūve, bet zemesgabalu Sporta ielā 2B un Sporta ielā 2C - publiskā apbūve.

"Pēc pašreizējā zonējuma šajā vietā atļautais ēku augstums ir 15 metri, taču investoru iecerētā kinoteātra būvniecībai nepieciešamais augstums ir 28 metri," lokālplānojuma nepieciešamību skaidro Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja Gunita Osīte.

Lokālplānojuma teritorija ietver trīs zemesgabalus 48 342 kvadrātmetru platībā, un iecerēts veikt plānotās apbūves īstenošanas rezultātā paredzamās transporta plūsmas un noslogojuma analīzi, izstrādāt perspektīvās transporta infrastruktūras risinājumus, nodrošinot teritorijas iekļaušanos kopējā pilsētas transporta un ielu tīklā. Pirms redakcijas izstrādes uzsākšanas nepieciešams saņemt no Vides pārraudzības valsts biroja lēmumu par Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma piemērošanas nepieciešamību lokālplānojuma teritorijā. Par lokālplānojumu tiks veikta arī sabiedriskā apspriešana. Pēc lokālplānojuma izstrādes tiks izdarītas izmaiņas Jelgavas pilsētas teritorijas plānojumā 2009.-2021.gadam.

LETA jau ziņoja, ka Jelgavas pašvaldība kopš 2014.gada virza ieceri par vienotu satiksmes termināli, kurā atrastos dzelzceļa stacija, autoosta, pilsētas autobusu pietura un daudzas citas pilsētniekiem un Jelgavas viesiem nepieciešamas lietas, tostarp - tirgus.

Lai šo teritoriju attīstītu, pašvaldība 2015.gadā ap dzelzceļa staciju sakārtoja sešus ielu posmus 1900 metru kopgarumā, izbūvēja jaunu Sporta ielas posmu, mainīja braukšanas kustību dzelzceļa stacijas apkārtnē, izveidoja stāvvietas 250 automašīnām pie Sporta ielas un Pasta ielas posmā atklāja divvirzienu kustību. Darbi tika paveikti 96 240 kvadrātmetru lielā platībā (brauktuves platība - 46 470 kvadrātmetri, ietvju platība - 21 440 kvadrātmetri, zālienu platība - 28 110 kvadrātmetri).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)