Banner 980x90

 Jelgavā informēs par būvkomersantu klasifikācijas jautājumiem

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv
Piektdien, 30.septembrī, Jelgavā notiks Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Būvnieku asociācijas rīkots seminārs par būvkomersantu klasifikācijas noteikumu piemērošanu, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Pasākums notiks plkst.10.00 Jelgavas pilsētas domē, Lielajā ielā 11.

Būvniecības nozarē strādājošie speciālisti seminārā varēs iepazīties ar būvkomersantu vērtēšanas tehnisko procesu un tā īstenošanu Būvniecības informācijas sistēmā.

Tāpat EM speciālisti seminārā ar praktiskiem piemēriem skaidros atbilstošas klases piešķiršanas procesu būvkomersantam, kā arī sniegs ieteikumus īstenojamiem pasākumiem augstākas klases iegūšanai.

Ministru kabineta 2016.gada 12.aprīļa noteikumi "Būvkomersantu klasifikācijas noteikumi" paredz būvkomersantu klasifikācijas kritērijus un kvalifikācijas atbilstības novērtēšanas kārtību. Regulējums izstrādāts sadarbībā ar būvniecības nevalstiskajām organizācijām un Latvijas Būvniecības padomi. Klasifikācija būs viens no priekšnoteikumiem publisko būvdarbu līguma saņemšanai. Publisko iepirkumu likumprojekts paredz klasifikācijas piemērošanu publisko būvdarbu iepirkumos no 2019.gada aprīļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)