Banner 980x90

Jelgavā ievieš maksu par nolietotu riepu pieņemšanu

Jelgava, 28.nov., LETA. Turpmāk par lietotu automašīnu riepu nodošanu šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jelgavā būs jāmaksā, lēmuši Jelgavas domes deputāti.

Maksa par vienas riepas nodošanu SIA "Zemgale eko" apsaimniekotajos laukumos Salnas ielā 20, Paula Lejiņa ielā 6 un Ganību ielā 84 svārstīsies no 1,57 līdz 2,23 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa atkarībā no riepas diametra.

Jelgavas pašvaldības SIA "Zemgales eko" valdes loceklis Aleksejs Jankovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka līdz šim uzņēmuma savāktās riepas bija iespējams nodot pārstrādei bez maksas, taču ieviesta maksa, kas ir apmēram 159 eiro par tonnu.

"Tās ir papildu izmaksas, un kādam par to jāmaksā," maksas ieviešanu pamatoja Jankovskis, piebilstot, ka līdzīgi notiek arī Rīgā, Dobelē un Kuldīgā.

Laukumos nodoto riepu daudzums atkarīgs no sezonas - rudenī un pavasarī, kad tiek mainītas automašīnu riepas, to ir ievērojami vairāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)