Banner 980x90

Jelgavā divas ģimenes pēc bērnu noklīšanas naktī nodotas sociālo darbinieku uzraudzībā

Jelgava, 26.jūl., LETA. Divām Jelgavas ģimenēm, kuru bērni jūlija vidū atrasti, klīstam pa pilsētu naktī, būs jāsadarbojas ar Sociālo lietu pārvaldes speciālistiem, aģentūru LETA informēja Jelgavas bāriņtiesas priekšsēdētāja Irisa Guntra Turčinska.

Bāriņtiesas pārstāvji apsekojuši ģimeni, kurā aug septiņgadīgs puika, kurš nakts laikā devies meklēt vecmāmiņu, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi, būdama alkohola reibumā. Lai arī pretenziju pret dzīves apstākļiem ģimenē speciālistiem nav bijis, bāriņtiesas locekļiem radušās aizdomas, ka puikas mātei ir alkohola atkarība, ko sieviete gan noliedza. Sieviete ir bezdarbniece, un ģimene, kurā aug divi bērni, pārtiek no vecmammas ienākumiem un bērnu tēva uzturlīdzekļiem.

"Informāciju nodevām Sociālo lietu pārvaldei, un ģimenei būs jāsadarbojas ar pārvaldes speciālistiem, lai nodrošinātu bērnu pamatvajadzības un drošu vidi," stāstīja Turčinska. Iespējams, bērna mātei būs nepieciešama arī narkologa konsultācija.

Savukārt uz ielas atrastās divarpus gadus vecas meitenes ģimenē sadzīves apstākļi novērtēti kā labi. "Taču mums radies iespaids, ka vecāki neizprot notikušā smagumu, jo bērns naktī uz ielas ir smags pārkāpums. Tā ir vieglprātība," skaidroja bāriņtiesas vadītāja.

Arī šī ģimene piekritusi sadarboties ar speciālistiem. Iespējams, vecākiem būs nepieciešamas arī apmācības.

Turčinska pauda, ka abos gadījumos pašlaik nav nepieciešams lemt par iespējamo vecāku aizgādības tiesību atņemšanu, jo ģimenes piekritušas sadarboties ar Sociālo lietu pārvaldi.

Jau vēstīts, ka jūlija vidū Jelgavā uz ielas atrasti divi mazgadīgi bērni.

Sestdien, 15.jūlijā, uz ielas atrasta divarpus gadus veca meitenīte basām kājām. Meitenītes vecāki neilgi pirms notikušā bija saņēmuši ziņu, ka viņu 16 gadus veca radiniece ir nokļuvusi nelaimē un ievietota slimnīcā, tāpēc steidzami jābrauc uz Rīgu. Tā kā privātmājā palika guļot trīs bērni - desmit un divarpus gadus vecas meitenītes, kā arī vienu gadu vecs puisītis -, vecāki piezvanījuši draugam, lai viņš atbrauktu un pieskatītu mazos. Vecāki, draugu nesagaidot, aizbraukuši, bet viņš atbraucot konstatēja, ka divarpus gadus vecā meitenīte ir pazudusi no savas dzīvesvietas Ganību ielā.

Naktī uz 14.jūliju Jelgavā uz ielas atrasts septiņus gadus vecs puika. Pēc policijai sniegtās informācijas, puisēns nakts laikā devies meklēt vecmāmiņu, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)