Banner 980x90

Jelgavā būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Valda Villeruša asamblāžu izstāde

Jelgava, 30.okt., LETA. 1.novembrī plkst.16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī tiks atklāta mākslinieka, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Valda Villeruša izstāde "Skaidra forma. Asamblāža un grafika", aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Izstādē varēs iepazīties ar neparasto asamblāžas tehniku, kā arī tikties ar izstādes autoru, kuram šī būs pirmā personālizstāde Jelgavā.

Grafiķa, grāmatu mākslinieka un pedagoga Villeruša galvenās darbības jomas ir ksilogrāfija, grāmatu mākslas un grafikas vēstures pētniecība. Viņš veicis ap 250 grāmatu māksliniecisko apdari, Latvijas un ārzemju grāmatu mākslas konkursos saņemot daudzas nominācijas un apbalvojumus.

Radošajai pašizpausmei Villerušs radis jaunu tehniku - asamblāžu. Mākslinieka izstāžu kuratore, gleznotāja Helēna Heinrihsone skaidroja, ka asamblāža ir oriģināls dažādu lietu savienojums, kur izsmalcinātais robežojas ar humoru, bet nopietnais ar vieglprātību. Tā arī jāuztver šī izstāde - kā ļoti plašās un daudzpusīgās Villeruša daiļrades un pētnieciskās darbības turpinājums un papildinājums, kā atpūta un koncentrēts radošās darbības pavērsiens.

Izstāde būs retrospektīva, jo tajā būs apskatāmi gan mākslinieka senāki darbi, gan arī pilnīgi jauni un neredzēti.

Izstāde "Skaidra forma. Asamblāža un grafika" būs apskatām no 1.novembra līdz 6.februārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)