Banner 980x90

Jelgavā apskatāma Latvijas dievnamu zvanu fotogrāfiju izstāde

Jelgava, 1.jūn., LETA. Līdz 14.septembrim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa kāpņu telpā apskatāma Vivantas Volkovas fotogrāfiju izstāde "Zvanu balsis", kurā iemūžināti Latvijas dievnamu zvani un to zvanu torņi, kā arī Valdaja pilsētas zvanu muzeja eksponāti, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Volkova izpētījusi, ka zvaniem ir veltīti dzejoļi, dziesmas, par to likteņiem sacerētas teikas un leģendas, tiem piešķirti pat vārdi. Vācot materiālu grāmatai "Latvijas dievnami", viņai bija iespēja uzkāpt neskaitāmos Latvijas baznīcu torņos, sadzirdēt katras baznīcas zvanu skaņas un iemūžināt zvanus fotogrāfijās.

Zvanu fotogrāfiju izstādē Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apskatāmi vēsturiskie Aglonas, Āraišu, Rēzeknes, Limbažu, kā arī nesen lietie Grobiņas, Talsu, Kandavas dievnamu zvani un zvanu torņi Sarkaņos un Bērzgalē. Izstāde aizvedīs skatītājus arī uz zvanu muzeju Valdaja pilsētā, kur nokļūt bija viens no autores sapņiem.

Ar fotogrāfiju izstādi autore vēl izziņas un sirds prieku tiem, kam tuva mūzika, sakrālā arhitektūra, vēsture vai vienkārši ieinteresē zvanu dziesmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)